x

Hør to nye Thom Yorke-numre – herunder hans første klassiske komposition

Hør to nye Thom Yorke-numre – herunder hans første klassiske komposition

"Jeg blev tændt på idéen"

Søndag kunne man høre to nye Thom Yorke-numre i BBC 3's radioprogram "Unclassified". Det ene var hans første klassiske komposition nogensinde, "Don't Fear the Light", et instrumentalt nummer i tre dele for to klaverer – spillet af søstrene Katia og Marielle Labeque – elektronik og modular-synthesizer spillet af Yorke og optaget live ved koncerten Minimalist Dream House i Paris 7. april. En koncert, hvor The Nationals guitarist Bryce Dessner også bidrog med et værk.

Det andet nummer var "Gawpers", en afdæmpet komposition, hvor Thom Yorke synger til tonerne fra synth og to klaverer, og det var også optaget ved Minimalist Dream House-koncerten. Yorke har i øvrigt fremført nummeret live ved enkelte tidligere lejligheder.

"Katie og Marielle foreslog for nogle år siden, at jeg skulle skrive noget musik til dem," har Thom Yorke udtalt til BBC, her citeret af Spin. "Normalt ville jeg le og sige, at jeg ikke kunne læse noder, men i virkeligheden blev jeg tændt på idéen. Jeg fandt ud af, at det at skrive noder eller over en sequencer eller modular-udstyr ikke er så forskelligt. Men det bedste var at se det, jeg havde skrevet, blive bragt til live af søstrene og deres fortolkning."

Du kan høre numrene nedenfor i BBC-programmet "Unclassified" via dette link – "Don't Fear the Light" begynder 27:30 inde og "Gawkers" 47:20 inde.

Thom Yorkes Radiohead-kollega, guitarist og keyboardspiller Jonny Greenwood, har i øvrigt skrevet en række klassiske værker.

Yorkes seneste udgivelse er ep'en Suspiria Unreleased Material fra februar i år, en bonus til sidste års soundtrack-album Suspiria til horrorfilmen af samme navn.

LÆS OGSÅ: Uroskabende og dragende soundtrack fra Radiohead-frontmanden


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA