x

Lil Wayne sælger en million plader

Lil Wayne sælger en million plader

I sidste uge lykkedes det Coldplay at sælge 302.000 eksemplarer af deres seneste album "Viva La Vida" på bare tre dage, hvilket betyder, at de nu ligger øverst på den engelske albumhitliste.

I USA har rapperen Lil Wayne lignende vind i sejlene, og ifølge Billboard bliver han den første i mere end tre år, der har opnået at sælge mere end en million plader i den første udgivelsesuge.

Rekorden for flest solgte eksemplarer på en uge holdes fortsat af *NSync, der i 2000 solgte 2,4 millioner kopier af "No Strings Attached". Samme år solgte navne som Britney Spears ("Oops!…I Did It Again"), Eminem ("Marshall Mathers LP") og Backstreet Boys ("Black & Blue") også alle mere end en million eksemplarer i første uge.

Men siden 50 Cent udgav "The Massacre" i 2005, har ingen andre kunnet ramme den magiske million. Kanye West kom dog tæt på med "The Graduation", der i 2007 solgte 957.000 eksemplarer i løbet af første uge.

Lil Waynes foregående album "Tha Carter II" solgte til sammenligning 238.000 eksemplarer i udgivelsesugen og måtte dengang nøjes med en andenplads på hitlisten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA