x

Kim Larsens familie siger nej tak til mindeplads

Kim Larsens familie siger nej tak til mindeplads

Billedet: Miki Pau Otkjærs graffitiportræt på Prinsessegade på Christianshavn

Får ikke en plads på Christianshavn opkaldt efter sig

Kim Larsen får ikke en plads på Christianshavn opkaldt efter sig, sådan som der ellers var planer om. Det sker efter, at Larsens familie har sagt nej tak til idéen.

Københavns kommunes vejnavnenævn havde planer om at opkalde en 750 kvadratmeter stor plads på Christianshavn efter den folkekære sanger, der døde 30. september sidste år. Pladsen med græs, træer og buske ligger tæt på vandet ved gaderne Overgaden Oven Vandet og Ved Kanalen i nærheden af den nu nedrevne Sofiegården, hvor Larsen boede i slutningen af 60'erne, og hvor Gasolin' blev dannet. Pladsen har lige nu ikke noget navn, men den bliver altså ikke opkaldt efter Kim Larsen. 

"Familien har oplyst i en mail til Teknik- og Miljøudvalget, at de ikke bakker op om at opkalde en plads efter Kim Larsen," siger Jakob Næsager, gruppeformand for De Konservative i Københavns Borgerrepræsentation og medlem af Teknik- og Miljøudvalget, til TV 2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Tidligere Kjukken-medlem udgiver debutalbum

TV 2 Lorry har også talt med socialdemokraten Lars Weiss, der sidder i Vejnavnenævnet og Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune, og han uddyber, at mailen kom fra Larsens manager Jørn Jeppesen og blandt andet indeholdt ordlyden: "Vi beder på det bestemteste, at planerne skrinlægges, og vi beder jer bekræfte dette." Lars Weiss fortsætter: "Som jeg læser den her mail nu, så betyder det, at familien ikke ønsker at få opkaldt noget som helst efter Kim Larsen", og han tilføjer, at ønsket bliver respekteret.

Vejnavnenævnet i København har derfor ikke planer om at opkalde noget andet efter Kim Larsen.

Man kan dog mindes Larsen ved det graffitiportræt, som Miki Pau Otkjær umiddelbart efter hans død malede på et plankeværk ind til Christiania på Prinsessegade på Christianshavn.

Adskillige af Gasolin's og Larsens solosange omtaler lokaliteter på Christianshavn, eksempelvis "Langebro", "Se din by fra tårnets top" og "Christianshavns Kanal".

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA