x

Coldplay dropper at turnere – for miljøets skyld

Coldplay dropper at turnere – for miljøets skyld

Coldplay vil ikke tage på turné. Medmindre de kan gøre det bæredygtigt. 

I morgen udkommer Coldplays længe ventede dobbeltalbum Everyday Life, men fans skal kigge langt efter en dertilhørende verdensturné. Frontmand og sanger Chris Martin fortæller således:

"Vi bruger det næste år eller to på at finde ud af, hvordan vores turné kan blive ikke blot bæredygtig, men rent faktisk gavnlig. Hvordan vi kan høste de ressourcer, som vores turné producerer." Det skriver BBC.

Drømmen for Coldplay inkluderer blandt andet en éngangsplastic-fri tour drevet udelukkende af solenergi.

"Vi bliver skuffede, hvis vores næste turné ikke er CO2-neutral," siger Chris Martin videre. 

LÆS OGSÅ: Astrid S annoncerer klimavenlig turné - rammer også Danmark

Everyday Life bliver præsenteret med to stort anlagte koncerter i Jordans hovedstad Amman. En ved solopgang og en ved solnedgang, og det spiller ind i tematikken om dobbeltalbummet. Samtidigt vil koncerterne blive live-streamet på YouTube. Ud over koncerterne i Amman har bandet kun planlagt at spille på det naturhistoriske museum i London, så det er ikke ligefrem nemt at opleve Coldplay live i den nære fremtid. 

Det er ikke kun Coldplay, som er begyndt at tænke over miljøet og belastningen af det, når de spiller koncerter. Radiohead er notorisk kendte for at stille en masse klimakrav, og også amerikanske Billie Eilish har lavet flere miljøvenlige tiltag i forbindelse med sin forestående verdensturné.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA