x

Benjamin Hav udgiver endnu et soloalbum

Benjamin Hav udgiver endnu et soloalbum

Dit syge dyr er på gaden i morgen fredag

Benjamin Hav, den rappende halvdel af Benal, overraskede sidste fredag ved at udgive sit første soloalbum – uden varsel. Nu udsender han allerede sit andet soloalbum, Dit syge dyr, der udkommer i morgen, altså kun en uge efter solodebuten. Det fortæller han til Politiken, samtidig med at han på sine sociale mediesider skriver "I morgen tager vi en til" og har lagt et coverfoto op af det nye album.

"Det er vigtigt for mig at have noget at indlede samtalen med. Derfor kommer der to album nu. Det er forordet til det, jeg håber bliver en lang fortælling. Jeg kommer ikke til at spille Benal-numre mere, og jeg kan ikke se mig selv gå tilbage og lave Benal-ting lige foreløbig," siger han til Politiken.

Da Benjamin Hav udgav sit første soloalbum, udtalte han i en pressemeddelelse, at det var hans ”konstante jagt på en bedre verden for os alle”, som havde resulteret i albummets 13 numre, der ”som en slags tovværk hejser den lille lytter ned i beskyttelsesrummet mod en omverden af slendrian og intensiveret dumhed.”

Han fortsatte:

”Jeg vil gerne elske med dig i en sovepose under en dyne af døde duer ude bag Vestforbrændingen. Det her er ikke et farvel til Albert eller Benal. Det her er en nænsom bevægelse med hoften i en proppet elevator. Jeg har lavet dette soloalbum for endegyldigt at imødekomme min psykologs gentagne opfordringer om at gøre noget for lille Benjamin. Benjamin har også følelser, men det er du ligeglad med. Du har nok i dig selv. Selvom vi alle ved, at det jo umuligt kan være nok. Nu er det kun mig og kærligheden. Vi skal danse og være glade, og jeg har købt ti lange roser og en vandseng som et venligt kip med hatten til den virkelighed, de kalder ‘extreme succes’. Det her er mit forsøg på at blive elsket endnu mere end før.”

“Albummet er forordet til min livets bog En samtale om os, der sprinkler glædens dråber på dig som en form for casual dåb i mødet mellem hint og her,” fortsatte Benjamin Hav og afsluttede med:

“Jeg ser dig. Fordi du gerne vil ses. Og så ser vi. Og så ses vi.”

Det første album er indspillet i samarbejde med blandt andre Emil Kruse, Nonsens, Hedegaard, Zookeepers samt producerduoen Mahler & Bir (Claus Hempler, Søren Huss med flere), som Benjamin Hav i over seks måneder har arbejdet med i en studie-villa i udkanten af Moskva. Udspillet byder på gæstevokaler fra Esben Iversen, Clara Sofie og Søren Huss, og GAFFAs anmelder var godt tilfreds.

LÆS OGSÅ: Smil og dans til Benjamins musik

Sammen med producer Magnus Albert Wanscher har Benjamin Hav i duoen Benal udgivet tre ep'er og tre album i perioden 2013-2018. I 2017 modtog de P3-Prisen og i 2019 en GAFFA-Pris for "Årets Hiphop-udgivelse".

Det hører til de absolutte sjældenheder, at en kunstner udgiver to album med kun en uges mellemrum, men eksempelvis Future gjorde det i 2017, hvor han udgav Future og Hndrxx henholdsvis den 17. og den 24. februar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA