x

Benjamin Hav fortæller mere om sit andet soloudspil

Benjamin Hav fortæller mere om sit andet soloudspil

Blandt andre Peter Sommer og Emil Kruse medvirker på det nye album

I går kunne vi fortælle, at Benal-rapper Benjamin Hav i dag udgiver sit andet soloalbum på kun en uge, Dit syge dyr, der ligesom debutalbummet Spice Up Your Life fra den 3. januar udkom uden forsvarsel.

Vi har nu fået lidt mere info om det nye album, blandt andet en udtalelse fra Benjamin Hav, der i en pressemeddelelse siger følgende, i vanligt veloplagt stil:

“Jeg synes, at opmærksomheden omkring mig er falmet, og derfor har jeg valgt at udgive et til album allerede i dag. Jeg vil gerne have din kærlighed, din øjenkontakt og dine penge, men hvis jeg kun kan vælge én af de tre, bliver det dine penge. Med din øjenkontakt på en tæt andenplads.”

Han fortsætter: "Vi skal være bedste venner for evigt, og hvis for evigt slutter en dag, bliver jeg ked af det. Du er min eneste ven, og jeg vil gerne have, at du bliver her hos mig i denne svære tid, for hvis du går, bliver jeg ked af det. Du skal være her hos mig, og jeg vil gøre alt for, at du bliver glad. Bare vent. Hvis du ikke kan lide mig nu, så bare giv mig en chance for at vinde dine øjne på sigt. Jeg kommer til at vinde dine øjne, om du tror på det eller ej. Dine øjne er mit mål.”

I går udtalte Benjamin Hav desuden til Politiken: "Det er vigtigt for mig at have noget at indlede samtalen med. Derfor kommer der to album nu. Det er forordet til det, jeg håber bliver en lang fortælling. Jeg kommer ikke til at spille Benal-numre mere, og jeg kan ikke se mig selv gå tilbage og lave Benal-ting lige foreløbig."

Mange gæster

Det nye album er indspillet i samarbejde med Emil Kruse, Simon Jul, Tobias Rahim, Peter Sommer, Tiggerne, Fred the Future, Hedegaard, Andreas Ringblom, Simon Dyrberg von Spreckelsen, Pilfinger, Lukas Benjamin Leth, Nonsens, Christian Finne, Carsten Heller og Lasse Joen Sørensen.

Benjamin Havs første soloalbum Spice Up Your Life er indspillet i samarbejde med et andet hold, hvor visse personer dog også medvirker på Dit syge dyr. Holdet på Spice Up Your Life er blandt andre Emil Kruse, Nonsens, Hedegaard, Zookeepers samt producerduoen Mahler & Bir (Claus Hempler, Søren Huss med flere), som Benjamin Hav i over seks måneder har arbejdet med i en studie-villa i udkanten af Moskva. Udspillet byder på gæstevokaler fra Esben Iversen, Clara Sofie og Søren Huss, og GAFFAs anmelder var godt tilfreds.

LÆS OGSÅ: Smil og dans til Benjamins musik

Sammen med producer Magnus Albert Wanscher har Benjamin Hav i duoen Benal udgivet tre ep'er og tre album i perioden 2013-2018. I 2017 modtog de P3-Prisen og i 2019 en GAFFA-Pris for "Årets Hiphop-udgivelse", og mellem jul og nytår 2019 fyldte de Store Vega tre dage i træk.

Det hører til de absolutte sjældenheder, at en kunstner udgiver to album med kun en uges mellemrum, men eksempelvis Future gjorde det i 2017, hvor han udgav Future og Hndrxx henholdsvis den 17. og den 24. februar.

Hør det nye album her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA