Nyhed

Ny sikkerhedsdragt skal gøre det muligt at samles uden at holde afstand

GAFFA.dk – alt om musik

Kan en sikkerhedsdragt gå hen og blive løsningen på kravet om fysisk afstand i forbindelse med COVID-19?

Spørger man designselskabet Production Club, er svaret ja. Det californiske designselskab arbejder i skrivende stund på en prototype til en ny sikkerhedsdragt, der skal gøre det muligt for koncert- og festivalgængere at samles uden at skulle holde afstand. ”Micrashell”-dragten beskytter mod luftbårne partikler og vira og indebærer en hjelm, et filtrationssystem og LED-belysning.

I et interview med NBC New York udtaler holdet bag produktet, at de håber, dragten vil give publikum lyst til at vende tilbage til spillesteder og festivaler uden behovet for fysisk afstand.  

Her udtaler Miguel Risueno, som er head of inventions hos firmaet Production Club, følgende:

”Micrashell er en løsning, der bringer folk sammen på en sikker måde. Det er en halvdragt, der tager din sikkerhed og tryghed i forhold til at være tæt på luftbårne partikler eller vira til det næste niveau.”

LÆS OGSÅ: USA afholder første koncert med fysisk distance

Under udviklingen af dragten bliver det muligt at inkorporere mundåbninger, så det er muligt både at drikke og ryge, imens man er iført den. Ideelt set vil fans skulle leje dragterne hos spillestederne, hvorefter personalet skal stå for den efterfølgende rengøring. 

”Vi er blevet enige om, at vi stadigvæk bliver nødt til at finde en løsning. For folk går stadigvæk ud, og folk fester stadigvæk og overholder ikke altid de fysiske afstandsmålinger. Med vores løsning prøver vi at finde plads til alle, og med den afhænger man kun af sine egne fodspor frem for at skulle koncentrere sig om at holde afstand,” forklarer Riseuno.

Annonceringen af dragten kommer lige efter, at staten Arkansas i sidste uge afholdt USA's første koncert med fysisk afstand. Koncerten skulle oprindeligt have fundet sted ugen forinden, men blev mødt af en trussel om fogedforbud fra guvernør Asa Hutchinson, som anklagede spillestedet for ikke at afspejle sundhedsreguleringernes givne fysiske afstandsmål. Stedet valgte herefter at udskyde koncerten i tre dage for at følge op på guvernørens anvisning. 

Koncerten, der var med Bishop Gunn-forsangeren Travis McCready, havde nedskaleret publikumsmængden fra 1200 til 229 sæder. Alle publikummer fik målt temperatur ved deres ankomst og blev bedt om at bære masker under hele koncerten. Også toiletterne var minimeret til ti personer ad gangen for overholde reguleringerne for fysisk afstand. 

Se præsentationen af Production Clubs "Micrashell"-dragt her: 

ANNONCE