x

#StøtEnMusiker: Sådan hjælper du de danske artister igennem corona-krisen

#StøtEnMusiker: Sådan hjælper du de danske artister igennem corona-krisen

De danske artister har blodrøde tal på bundlinjen lige nu – sådan hjælper du dem med små bidrag.

Alle er pressede lige nu. I forgårs talte statsministeren (igen) til nationen, og det samme gjorde Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Det er ikke længere sikkert at bevæge sig frit rundt, og vi skal alle hjælpe hinanden med at stoppe smittekæderne.

Det går hårdt ud over de danske musikere, hvis livsgrundlag fra den ene dag til den anden er forsvundet. Vi ved endnu ikke, hvor lang tid gårsdagens påbud om, at man højst må samles 10 personer indenfor OG udenfor varer ved. 

Vi ved dog, at det er vigtigt for kulturens og musikkens fremtid, at vi hjælper, hvor vi kan. Derfor har vi startet kampagnen #støtenmusiker, som vi håber, du som læser med vil være med til at dele blandt dine musikelskende venner. 

Alle erhverv er vigtige erhverv, og det samme gælder naturligvis alle dem, der besidder en rolle i kulturen. Herunder finder du gode råd til, hvordan vi sammen, med små justeringer, kan gøre en forskel. 

#StøtEnMusiker

Har du billetter til en koncert, der er blevet udsat, så hold fast i de billetter og glæd dig til koncerten.

Er en koncert blevet aflyst, så overvej om din økonomi kan bære, at du ikke beder om at få pengene refunderet.

Hvis pengene fra en koncertaflysning automatisk bliver refunderet til din konto, så øremærk disse penge til den artist, du skulle have oplevet live.

Køb musikken digitalt, hvis du har råd. Det giver flere penge i kassen hos den enkelte musiker, end streams gør. Gå til koncerter – derhjemme.

Der er et hav af tilbud om virtuelle koncerter lige nu. Se dem og donér en skilling til artisten og produktionen bag, hvis muligt.

Del den musik, du godt kan lide med dine venner, så hjulene holdes i gang.

Køb merchandise. Efter digitaliseringens indtog er indtægter via merch-salg blevet vigtige for især de bands, der primært lever af livekoncerter.

Gem den digitale flyer og del budskabet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA