x

Joss Stone i historisk dramaserie

Joss Stone i historisk dramaserie

Den unge britiske soulsangerinde Joss Stone, som debuterede i 2003 og efter sigende arbejder på et nyt album, har fået en rolle i "Tudors", en historisk dramaserie om den engelske rennæsancekonge Henry den 8. og hans notorisk mange koner, skriver Reuters.

Stone havde en rolle i fantasy-filmen "Eragon" i 2006, men denne gang skulle der altså være tale om en større rolle. Det sætter dog i sagens natur sin begrænsning for rolllens omfang, at Henry 8. som sagt skiftede sine koner hyppigt ud.

Stone skal spille kongens fjerde kone, den tyske adelsdame Anne af Cleves, som kongen angiveligt ægtede efter at have set et portræt af hende. Ved hendes ankomst til England blev han imidlertid skuffet, og fik efter et halvt år ægteskabet annulleret. Som sådan hørte hun til de heldige: Henry den ottende fik flere andre af sine hustruer henrettet.

Det er produktionsselskabet Showtime, der står bag serien, der vises på BBC2 og har Jonathan Rhys-Meyers i hovedrollen som Henry 8.

Beretningen om Henry den 8. og hans husturer har iøvrigt tidligere været genstand for musikalsk fortolkning. Den engelske progrock-komponist Rick Wakeman debuterede i 1973 med pladen "Six Wives Of Henry VIII".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA