Nyhed

13-årig sanger imponerer i stærk musikvideo om politivold

GAFFA.dk – alt om musik

Sangen er skrevet af 13-årige Keedron Bryants mor

Den kun 13-årige sanger Keedron Bryant er klar med musikvideoen til sin debutsingle, "I Just Wanna Live", en sang der gik viralt i slutningen af maj i form af en Instagram-video.

Den dengang 12-årige Keedron Bryant fik et viralt hit, da han lagde en ganske velsunget a cappella-udgave af "I Just Wanna Live" på Instagram. Sangen, som er skrevet af Keedrons mor, Johnnetta Bryant, og blev filmet med en smartphone, var en protest mod politivold mod sorte og blev lagt online som en reaktion på en hvid politibetjents drab på den ubevæbnede sorte mand George Floyd i Minneapolis, Minnesota – et drab, som har medført omfattende internationale protester og demonstrationer og givet momentum til bevægelsen Black Lives Matter.


Keedron Bryants Instagram-video blev delt af blandt andre Barack Obama, Janet Jackson, basketballspilleren LeBron James og skuespilleren Lupita Nyong'o, og den er i skrivende stund vist mere end tre millioner gange.

Videoen gav Keedron en pladekontrakt med multinationale Warner Music, der fredag den 19. juni udgav sangen som single. Den 19. juni er også kendt som "Juneteenth" og er årsdagen for ophævelsen af slaveriet i USA i 1865.

Nu er Keedron så klar med musikvideoen til "I Just Wanna Live", en video der også tematiserer politibrutalitet og er instrueret af den erfarne Sara Lacombe, der blandt andet har arbejdet med Jay-Z, Justin Bieber og Taylor Swift. Keedron bliver i videoen truet af en hvid politibetjent med løftet pistol, og i videoen ser man også et amerikansk flag stænket med blod, mens børn synger "The Pledge of Allegiance", en hyldest til det amerikanske flag. Senere dukker også blandt andet en løkke i de amerikanske farver op i den barske video. Se selv med ovenfor. 


LÆS OGSÅ: Beyoncé hylder sort kultur med nyt "visuelt album"

 

ANNONCE