x

Regeringens finanslovsudspil: P6 Beat og P8 Jazz skal fortsætte i 2021

Regeringens finanslovsudspil: P6 Beat og P8 Jazz skal fortsætte i 2021

De to kanaler overlever endnu et år

Radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz får lov at overleve også i 2021. Det lægger regeringen op til i sit finanslovsudspil, der netop er blevet præsenteret.

"Regeringen er klar til at tilbagerulle DR’s kommende besparelser fra 2022 i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Regeringen har samtidig afsat midler på finanslovsforslaget til, at radiokanalerne P6 og P8 videreføres i 2021," skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Kulturminister Joy Mogensen siger: ”Dansk public service-indhold har aldrig været vigtigere, end det er i dag, hvor store internationale mediemastodonter fylder mere end nogensinde i det danske medielandskab. I finanslovsforhandlingerne bliver det en vigtig prioritet for regeringen at få stoppet de kommende besparelser på DR, ligesom det er vigtigt at sikre fortsat overlevelse for P6 og P8."

Den forrige regering under ledelse af Lars Løkke Rasmussen og med Mette Bock som kulturminister pålagde i 2018 Danmarks Radio en omfattende spareplan, der fik DR til blandt andet at varsle en lukning af radiokanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz ved udgangen af 2019.

Da regeringen skiftede i juni 2019, fandt den nye kulturminister Joy Mogensen dog 15 millioner kroner til at videreføre to af kanalerne, nemlig P6 Beat og P8 Jazz endnu et år. Og nu lægger regeringen så op til at fremtidssikre de to kanaler yderligere.

Regeringen vil som led i forhandlingerne om finansloven prioritere, at de kommende besparelser på DR i 2022 og 2023 og frem annulleres, skriver Kulturministeriet desuden i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: DR's kulturdirektør: Derfor nedlægges P7 Mix

Tilfreds sangskriverorganisation

Anna Lidell er forkvinde i den største danske organisation for sangskrivere og komponister, DJFBA. Hun siger i en pressemeddelelse:

”Katastrofen er afværget, når nu både P6 Beat og P8 Jazz består. Det er en glædens dag for den danske musikbranche, men ikke mindst alle lytterne.

Kanalerne er bærende for flere musikmiljøer, samtidig med at de er fanebærer for formidling af et mangfoldigt musikudbud. Vi er i en tid, hvor over 90 procent af danskere lytter til musik fra Spotify og andre streamingtjenester. Derfor er det afgørende, at vi har et stærkt DR, som kan og skal være modpol til den musikalske ensretning på streamingtjenesterne.

DR er en af Danmarks største og bedste musikformidlere, og musikformidlingen er essentiel og nødvendig for at musikken kan komme ud til lytterne.

Tak til regeringen for at lytte til musikmiljøerne, så de langt om længe fandt midlerne til at prioritere mangfoldigheden. Jeg vil appellere til, at partierne, der skal stemme finansloven igennem er enig og stemmer ja tak."

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA