Nyhed

MF Doom er død

GAFFA.dk – alt om musik

Den engelske rapper blev 49 år

Den engelsk fødte, amerikansk bosatte rapper MF Doom (med det borgerlige navn Daniel Dumile) er død, 49 år gammel. Det oplyser hans kone Jasmine på hans Instagram-profil (se nedenfor). Her skriver hun:

"Først og fremmest tak til Altet ("The All", red.)


Til Dumile

Den bedste mand, far, lærer, student, forretningspartner, elsker og ven, jeg nogensinde kunne bede om. Tak for alle de ting, du har vist, lært og givet mig, vores børn og vores familie. Tak for at lære mig at tilgive mennesker og give endnu en chance, ikke at være så hurtig til at dømme og afskrive. Tak for at vise, hvordan jeg ikke skal være bange for at elske og være den bedste person, jeg nogensinde kunne være. Min verden vil aldrig blive den samme uden dig. Ord kan aldrig udtrykke, hvad du og Malachi (parrets søn, der døde i 2017, kun 14 år gammel, red.) betyder for mig, jeg elsker jer begge og elsker jer altid. Må Altet blive ved med at velsigne dig, vores familie og planeten.

Al min kærlighed


Jasmine

Overgangen fandt sted 31. oktober"

Dødsårsagen er ikke angivet, og ifølge Jasmine døde MF Doom altså den 31. oktober.


MF Doom, der var kendt for sin metalmaske inspireret af Marvel-tegneserieskurken Doctor Doom og for sit stærke flow og komplekse rimteknik, udgav seks soloalbum i årene 1999-2009. Han udsendte desuden to album og to ep'er med duoen Madvillian sammen med produceren Madlib. Debutalbummet med Madvillain, Madvillainy fra 2004, regnes af mange som hans karrieres højdepunkt og som en klassiker inden for hiphop. GAFFA gav det også de maksimale seks stjerner i sin tid.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: MF Doom er i fantastisk form og viser nøjagtigt, hvor stort hans talent er, og Madlib ... Madlib ... Madlib ... Madlib!!

Den samarbejdsivrige MF Doom udgav også et album og en ep med duoen Danger Doom sammen med produceren Danger Mouse, et album og en ep med duoen JJ Doom sammen med produceren Jneiro Jarel, et album med duoen NehruvianDoom sammen med rapperen og produceren Bishop Nehru samt albummet Czarface Meets Metal Face sammen med den amerikanske hiphop-supergruppe Czarface.


Læs også vores hiphop-eksperts udførlige nekrolog

Hør Madvillain med "All Caps":

 

ANNONCE