Nyhed

Aarhus-bandet MØL skriver kontrakt med et af verdens største metalselskaber

GAFFA.dk – alt om musik

MØL er kommet i stald hos Nuclear Blast

Det aarhusianske metalband MØL har netop skrevet kontrakt med et af verdens største metal-pladeselskaber, Nuclear Blast, oplyser bandet i en pressemeddelelse.

Selskabets europæiske A&R-chef (ansvarlig for talentspejderi og -udvikling, red.) Nathan Barley Phillips udtaler i samme pressemeddelelse:


“Jeg er ovenud tilfreds med tilføjelsen af MØL til Nuclear Blast-familien. På en forretningsrejse til Danmark, nogle år tilbage, var jeg så heldig at fange bandet live og blev øjeblikkeligt fascineret af bandets evne til at kombinere de blackede vokaler og tunge riffs med dragende øjeblikke af melodiøs skønhed. Jeg er virkelig begejstret for, at MØL valgte Nuclear Blast som deres nye hjem, og for at de også har lagt deres bagkatalog i vores hænder, mens vi i den kommende tid lægger planer for det nye album.”

Bandet selv udtaler: "Vi er spændte og meget beærede over det kommende samarbejde med Nuclear Blast, efter at vi har brugt mere end et år på at skrive opfølgeren til Jord (gruppens debutalbum fra 2018, red.). Vi føler, at vi er i sikre og kompetente hænder og kan ikke vente med at vise verden vores nye sange."

MØL blander black metal og aggressive vokaler med den drømmende atmosfære fra shoegaze-genren og er inspireret af bands som My Bloody Valentine, Slowdive, Lantlôs og Alcest. Deres andet album udkommer i 2021.


Nuclear Blast blev grundlagt i 1987, har afdelinger i USA, Tyskland og Brasilien og har gennem årene udgivet store navne som Slayer, Sepultura, Anthrax, Machine Head, Opeth og mange flere.

MØL udgav deres debutalbum Jord via det britiske selskab Holy Roar, men brød sidste år med selskabet, efter at dets grundlægger og leder blev beskyldt for seksuelle overgreb, og selskabets resterende ansatte derefter sagde op. Gruppen udtalte ved den lejlighed, at bruddet udelukkende var en professionel beslutning.

LÆS OGSÅ: Dansk succesband bryder med pladeselskab efter frygtelige anklager


MØL er ikke det eneste aarhusianske metalband, der udgiver på et stort internationalt selskab. Snart er der nyt fra BAEST, der udgiver via tyske Century Media. Og forleden skrev Aarhus-bandet LIVLØS kontrakt med østrigske Napalm Records, der blandt andet udgiver Bodom After Midnight, Cavalera Conspiracy og københavnske Konvent. 

LÆS OGSÅ: BAEST klar med ny single og video – om en tortur-lejesvend

I 2019 optrådte MØL til GAFFA-Prisen. Se deres optræden her:


ANNONCE