x

Kendte musikere hjælper spillested – udsmykker guitarer til auktion

Kendte musikere hjælper spillested – udsmykker guitarer til auktion

Blandt andre Sanne Salomonsen, Magtens Korridorer og Allan Olsen medvirker i projektet

Coronakrisen kradser som bekendt stadig, og spillestederne er hårdt prøvede under endnu en nedlukning. Det gælder også Helsingør-spillestedet Karosserifabrikken og det tilhørende Galleri Murergade, som nu har fået en god idé til at støtte den trængte livescene.

Spillestedet opkøber brugte guitarer, får kendte musikere, blandt andre Sanne Salomonsen, Magtens Korridorer og Allan Olsen til at udsmykke og signere dem og sælger dem videre på auktion. Overskuddet går ubeskåret til booking af livemusik på stedet, så snart forholdene tillader det.

– Vi er meget taknemmelige og stolte over rækken af fantastiske kunstnere, der har sagt ja til at bakke op om Karosserifabrikken og livemusikkens økosystem. Hver kunstner har udsmykket en eller flere guitarer, mod et beskedent fast honorar, så der trods alt også er skabt lidt aktivitet på den front, siger de to bagmænd, Anders Nannerup og Henrik Hansen i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Gruppen er mangfoldig og repræsenterer alt fra rockens tidlige historie i Danmark, over tidens rockstjerner til musikere der har taget skridtet videre til at blive internationalt anerkendte billedkunstnere. Vi synes, det er helt enestående.

– Lidt forenklet er dette en cirkulær økonomi, hvor store og anerkendte kunstnere er med til at skabe mulighed for, at de knap så etablerede kunstnere kan få fremtidige spillejobs i Karosserifabrikken. Alle de penge, der skabes i projektet forbliver i det musikalske økosystem.

Karosserifabrikken og Galleri Murergade var netop genåbnet efter renovering, da pandemien for alvor ramte verden i marts, og også Danmark lukkede ned. Som nyåbnet spillested passede det efter eget udsagn ikke rigtigt ind i nogen af regeringens hjælpepakker og har kun i begrænset omfang modtaget underskudsdækning.

– Overskuddet går udelukkende til musikforeningen og er øremærket til booking af artister. Ikke til nogen former for driftsomkostninger, forsikrer Anders Nannerup og Henrik Hansen.

Galleriet satser på at kunne udstille 25 værker i perioden 14. marts til og med 10. april. Afslutningsvis vil værkerne blive udbudt til salg igennem en skriftlig budrunde.

Anders Nannerup ejer Karosserifabrikken, men er til daglig direktør i et rekrutteringsfirma. Henrik Hansen er konsulent i fagbevægelsen. Spillestedet og galleriet er fritidsbeskæftigelse for dem begge, og al aktivitet på stedet drives af frivillighed.

LÆS OGSÅ: Irsk regering foreslår Live Aid-lignende koncerter til at markere afslutningen på pandemien

Karosserifabrikken har fået et ganske imponerende udvalg af kunstnere til at udsmykke og signere guitarerne, nemlig følgende:

Peter Belli

Billy Cross

Per Chr. Frost

Peter Ingemann

Magtens Korridorer

Anders Moseholm (billedkunstner)

Allan Olsen

Sanne Salomonsen

Frederik Schnoor, Freddy and the Phantoms

Viggo Sommer

Leif Sylvester (musiker og billedkunstner)

The Sandmen

Mike Tramp

Troels Trier (musiker og billedkunstner)

Læs mere på Karosserifabrikkens hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA