x

Kira og Annisette spiller i Ellebæk-fængslet

Kira og Annisette spiller i Ellebæk-fængslet

Kira And The Ghost Riders spiller første koncert på deres Danmarks-turné i Ellebæk fængslet i Sandholm-lejren d. 30. september, hvor også Annisette fra Savage Rose vil optræde.

Der er altså tale om en dobbeltkoncert, og idéen opstod, da Kira og Annisette samt en række andre kunstnere tidligere på året optrådte for beboerne i Center Sandholm i protest mod regeringens asylpolitik. I en pressemeddelelse står der, at det drejer sig om "ikke-kriminelle" asyl-ansøgere som sidder fængslet, fordi myndighederne frygter, at de ellers vil forsvinde eller gå under jorden.

Kira udtaler:

"Sagen om de afviste asylansøgere er blevet lidt af en hjertesag for mig, og jeg føler, at det er vigtigt at følge op på initiativet i foråret, så det ikke kun var, mens debatten rasede på sit højeste, at vi var der. Vi vil gerne bruge nogle kræfter på at give noget god energi til de mennesker, som er kommet hertil landet under ulykkelige omstændigheder, og som stadig ikke har mulighed for at skabe sig en værdig tilværelse i Danmark. Når de ikke kan komme til os, må vi komme til dem, og musikken er et godt sted at mødes og fejre det, som forbinder os i en tid, hvor der er så meget fokus på det, som skiller os. Vi håber på at kunne gøre en lille forskel og give dem en fest for en aften".

Koncerten i Ellebæk fængslet er samtidig et led i Amnesty Internationals kampagne Small Places Tour, som er en global koncertkaravane, der frem til den 10. december fejrer 60-året for FN's Verdenserklæring Om Menneskerettighederne.

Kira And The Ghost Riders har derudover planlagt yderligere tre koncerter på de danske asylcentre i forbindelse med deres efterårsturné, på henholdsvis Center Sandholm, Center Jelling og Center
Avnstrup. De tre koncerter er arrangeret i samarbejde med Dansk Røde Kors, der sammen med Dansk Artist forbund dækker udgifterne i forbindelse med koncerterne.

Koncerter fra Kira And The Ghost Riders i efteråret 2008:

30. september - Ellebæk Fængselskoncert m. Annisette
2. oktober - Studenterhus Aalborg
3. oktober - Paletten, Viborg
4. oktober - VoxHall, Århus
6. oktober - Avnstrup Asylcenter
7. oktober - Sandholm Asylcenter
8. oktober - Jelling Asylcenter
9. oktober - Godset, Kolding
10. oktober - Studenterhus Odense
11. oktober - Store Vega

Køb billetter til koncerten i Aalborg på gaffabillet.dk og til koncerten i Vega på billetlugen.dk.

Køb billet til koncerten i Ålborg her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA