Nyhed

LYT: The Weeknds debut fylder 10 – genudgives med alle samples

GAFFA.dk – alt om musik

House of Balloons har 10 års fødselsdag i dag

I dag den 21. marts er det præcis 10 år siden, The Weeknd udgav sit første, gratis mixtape, House of Balloons, og i den anledning genudgiver han det, med alle de originale samples, hvor nogle af rettighedsmæssige grunde var fjernet, da han året efter udsendte mixtapet offcielt som en del af den tredobbelte mixtape-opsamling Trilogy. Heriblandt samplet fra Aaliyahs "Rock the Boat" på sangen "What You Need". Hør den nye, gamle version af mixtapet nedenfor.

For 10 år siden var canadiske The Weeknd en anonym, ukendt figur, der vakte stor opsigt med dette mixtape, der også samplede fra post-punk- og dreampop-navne som Souxsie & The Banshees, Beach House og Cocteau Twins i et r&b-inspireret univers og bød på desillusionerede tekster om sex og stoffer. Udgivelsen fik fremragende anmeldelser, også i GAFFA, men The Weeknd fik først sit bredere gennembrud, da han udgav dette og de følgende to mixtapes Thursday og Echoes of Silence som opsamlingen Trilogy året efter.


Siden er succesen vokset støt med i alt fire studiealbum og en ep, og sidste år stod The Weeknd for et af årets globalt set mest streamede og solgte album med After Hours og et af årets mest massive hits med "Blinding Lights". Singlen var den mest streamede i 2020 i både USA, Storbritannien og Danmark, og albummet var det næstmest solgte og streamede i såvel USA som Danmark, kun overgået af henholdsvis Taylor Swifts folklore og Branco & Gillis Euro Connection. Til manges, ikke mindst The Weeknds egen store overraskelse blev det til gengæld ikke nomineret til en eneste Grammy.

LÆS OGSÅ: The Weeknd vil boykotte Grammy-uddelingen fremover

Hør House of Balloons i sin oprindelige, genudgivne version:

ANNONCE