x

Koncertulykke på australsk festival

Koncertulykke på australsk festival

Fredag (26-01) kom ca. 30 mennesker til skade på Sydney Stadium, da publikum skubbede bagfra, til en koncert med Limp Bizkit. Limp Bizkit koncerten var en del af festival-turnéen "Big Day Out", der på niende år besøger seks byer i Australien og New Zealand.

Flere gange under Limp Bizkit koncerten blev musikken stoppet og publikum opfordret til at træde tilbage - alligevel gik det galt. Omkring 30 personer måtte behandles for skader under koncerten, en enkelt måtte genoplives efter et hjertestop.

Efter et kvarters pause, spillede Limp Bizkit koncerten til ende - efter opfordring fra politiet der frygtede en kaos-lignende situation med de 20.000 publikum, hvis koncerten blev stoppet før tid. Bandet har dog efterfølgende trukket sig ud af de resterende "Big Day Out" arrangementer.

I en udtalelse fra festivalen hedder det bl.a.: "det var en svær situation, med et meget fysisk publikum" - mange af disse led ikke kun under trykket bagfa, men også under den eksteme varme, der antages at have været omkring 49 *c. Brandmænd måtte flere gange sprøjte store mængder af koldt vand, ud over publikum.

"Big Day Out" festivalen har op til årets turné bl.a. haft en sikkerhedsmedarbejder i Roskilde, for at lære om den danske festivals øgede sikkerhed, efter sidste års tragiske dødsulykke.

Den australske festival takker Limp Bizkit for deres samarbejdvilje, og deres angagement i publikums sikkerhed. Festivalen lover også at gøre alt for, at en lignende situation ikke opstår igen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA