x

Lorde sætter fokus på menneskets forhold til Moder Jord i ny video

Lorde sætter fokus på menneskets forhold til Moder Jord i ny video

Videoen udgør en mørk kontrast til den forrige single, ”Solar Power”

Lorde har udgivet en video til det klimaaktivistiske nummer ”Fallen Fruit”, der er i komplet overensstemmelse med sangens budskab, skriver Billboard.

I kontrast til den opløftende og glade musikvideo til forgængeren, ”Solar Power”, ser vi nu, hvordan den samme strand påvirkes, når mennesket, ifølge den newzealandske sanger, i sin grådighed glemmer at passe på den planet og det hjem, der også skal huse fremtidige generationer.

”I ’Solar Power’-videoen blev du introduceret til øen som et frodigt paradis – glitrende vand, blå himmel, ikke ét malplaceret sandkorn (bortset fra det irriterende strandaffald). Klip til: mennesker, der gør, som de gør, bliver grådige, og behandler landet med respektløshed og fratager det dets skønhed. Der vil altid være et andet uberørt sted at starte forfra, ikke? Haverne, der engang var frodige og frugtbare, brænder nu. Fiskerbådene er revet op og væltet rundt. Det eneste, der er tilbage af fersknerne, er deres sten. Midt i alt det træffer min karakter et valg,” udtaler Lorde om videoen i et statement.

Du kan se videoen nederst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Brian Eno vil have en klimarevolution i musikbranchen

”Fallen Fruit” findes på musikerens tredje studiealbum, Solar Power, der på mange måder kan ses som en hyldest til Moder Jord og det simple liv. Albummet blev modtaget med fire ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder.

Sangeren har desuden bekræftet, at hun vil udgive en deluxe udgave af albummet denne fredag, og som vil indeholde to bonus tracks med titlerne ”Helen of Troy” og ”Hold No Grudge”.

LÆS OGSÅ: LORDE-INTERVIEW: Hvordan jeg overlevede at være teenagestjerne

Lorde er langtfra den eneste stjerne til at sætte fokus på klimaforandringerne. For nylig opfordrede Billie Eilish til ”hurtig handling” forud for FN’s klimakonference, COP26, som netop nu finder sted i Glasgow.

”Vi skal stå sammen og tale højt for at redde vores planet. Ikke blot for vores egen skyld, men også for vores fremtidige generationer,” udtalte Eilish i en video rettet mod verdenslederne, der blev delt af University of Exeter som en del af universitetets GreenFutures-kampagne.

Se videoen til "Fallen Fruit" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA