Nyhed

Drake udsender statement om Astroworld-tragedien

GAFFA.dk – alt om musik

”Mit hjerte er knust,” skriver rapperen i sit statement

Drake har udsendt et statement, hvori han udtaler sig om tragedien, som fandt sted den 5. november til Astroworld-festivalen i Houston, skriver Pitchfork. Rapperen dukkede op på scenen som en overraskelse under koncerten med Travis Scott, men er siden blevet anklaget for at bidrage til og tilskynde det kaos, der endte med at koste otte mennesker livet.

I et statement udgivet via Instagram skriver Drake:


– Jeg har brugt de sidste par dage på at prøve at forstå denne knusende tragedie. Jeg hader, at jeg må tage denne platform i brug for at udtrykke en så skrøbelig følelse som sorg, men det er her, jeg befinder mig. Mit hjerte er knust på vegne af familierne og vennerne til dem, som mistede deres liv, og på vegne af alle dem, der lider. Jeg vil fortsætte med at bede for dem alle, og jeg vil være behjælpelig på enhver mulig måde. Må Gud være med jer alle.

Artiklen fortsætter under opslaget

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af champagnepapi (@champagnepapi)


Den 6. november delte også Travis Scott nogle ord oven på tragedien:

– Jeg er komplet knust over det, der fandt sted i aftes. Mine bønner går ud til familierne og alle dem, som er berørte af det, der skete ved Astroworld Festival.


LÆS OGSÅ: Politi efterforsker mulig bedøvelse af vagt under Houston-koncertulykke

Scott arbejder angiveligt i øjeblikket på at identificere de berørtes familier, så han kan hjælpe dem. Musikeren har blandt andet tilbudt at betale for de udgifter, der er forbundet med ofrenes begravelser, samt at tilbyde gratis psykologhjælp til alle, der deltog i festivalen, i et samarbejde med BetterHelp.

Både Travis Scott og Drake er blevet sagsøgt af i lyset af den tragiske begivenhed. 23-årige Kristian Paredes, som kom alvorligt til skade under koncerten, var den første til at stå bag en stævning. Drake har i den forbindelse fået skyld for at hjælpe med at opildne publikum, selvom han var bekendt med Scotts tidligere adfærd.


Mere end 50.000 mennesker deltog i den efter planen to dage lange musikfestival, der dog blev aflyst efter ulykken på førstedagen. Scott stoppede koncerten flere gange undervejs på rund af massiv skubben blandt publikum, men det var desværre ikke nok, skulle det vise sig.

Otte mennesker er døde som følge af ulykken og 25 kørt på hospitalet. Omkring 300 fik desuden behandling på stedet for lettere skader. De otte ofre var i alderen 14 til 27 år. 

Travis Scott skulle have spillet på Day N Vegas-festivalen, som finder sted i Las Vegas den kommende weekend, men er sidenhen blevet erstattet af Post Malone, idet rapperen er ”for oprørt til at spille.”


LÆS OGSÅ: TILBAGEBLIK: Når koncerter går galt – 10 tragiske ulykker

ANNONCE