Nyhed

Vegas Udvalgte klar med 2022-program

GAFFA.dk – alt om musik

Programmet byder på alt fra americana-pop til anti-punk

Vegas Udvalgte har for tolvte gang udvalgt en række kunstnere fra det danske vækstlag, som fortjener ekstra opmærksomhed. Dette års seks udvalgte kunstnere, som kan opleves i Lille Vega den 28. januar 2022, er eee gee, Flava, Prisma, Fabräk, Reveal Party og Josie Amadonna.

Singer-songwriter Emma Grankvist står bag eee gee, som byder på et miks af pop, americana, country og folk. Sangeren fremfører melankolske tekster i skjul af glade melodier og fik sin debut i maj med nummeret ”Favorite Lover”, der handler om kærligheden til sig selv. Siden er det blevet til tre singler, hvor det seneste udspil er nummeret ”Bad Person”. For nylig vandt Grankvist desuden Årets Vækstlagspris til DPA-prisfesten 2021.


Flavas internationale lyd er svært at definere under én genre, da musikken lader sig inspirere af alt fra drill til punk. Musikeren udgav sin debut-ep, Megalomania, i maj – en udgivelse, der har fokus på jagten på en indre selvstændiggørelse. 

Søsterduoen Prisma præsenterer alt-pop med punkede tendenser. Gruppen udgav deres debut-ep, Her, sidste år, men det var især opfølgeren, Inside Out fra i år, som for alvor skabte opmærksomhed om gruppen. Prisma er netop annonceret til næste års Spot Festival. Søstrene optrådte også på dette års festival, hvor GAFFAs anmelder tildelte dem fem ud af seks stjerner.

LÆS OGSÅ: HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget


Et andet navn, der ligeledes gav koncert på årets Spot Festival, finder vi i Fabräk, som fra starten satte tonen med deres første single ”Voldsom” – en titel, som giver et indtryk af det musikalske univers. Anti-punk-rapduoen har markeret sig på den danske rapscene med singlerne ”Daarligt” og ”24” og modtog desuden fire ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder for deres optræden på dette års Spot Festival.

Projektet Reveal Party fremføres af Emily Holm Nyhuus, som sidste år udgav debut-ep’en You Stole a Year of My Life. Musikalsk set emmer det af midwest-emo-scenen, mens albummets tekster beskæftiger sig med kærlighed og livet som transkvinde. Udgivelsen modtog fire ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder.

Den 10. december udgiver Josie Amadonna sin spritnye single ”Ikk’ set før”, der handler om, at vi alle er unikke i vores egen person. Rapperen har tidlige optrådt på Spot og Uhørt Festival og giver desuden koncert på Dråben Festival i Aarhus den 18. december.


Billetsalget er netop skudt i gang i dag via Vega.dk og Ticketmaster.

Bliv klar med eee gees "Bad Person" her:


ANNONCE