x

To Lennon-bånd fra Thy på auktion

To Lennon-bånd fra Thy på auktion

To hidtidige ukendte optagelser med John Lennon falder under hammeren den 19. november i auktions huset Cooper Owens Beatles-auktion. De to båndoptagelser stammer fra januar måned i 1970, hvor Lennon og Yoko Ono var på ferie i et par uger i Thy i Nordjylland.

Lennon og Ono ankom til Thy 2. juledag i ’69 for at besøge Yokos datter Kyoko og dennes far, kunstneren Tony Cox, der opholdt sig på højskolen Norden Fjord World University i Skyum Bjerge i Thy. Besøget markerede en af de få gange Lennon mødte Kyoko, der i ’72 blev bortført af Onos eksmand Cox.

Tony Cox ønskede ikke at Lennon og Ono skulle have forældremyndigheden, som de ellers havde fået tildelt, over Kyoko, da han opfattede den tidligere Beatle som en fordærvet stofmisbruger. Cox, som var en kristen fundamentalist, indførte blandt andet datteren i dommedags kulten The Walk. I 30 år levede Kyoko under jorden for at slippe for faderen.

De to kassettebånd dokumenterer familien da alt endnu åndede fred og ro, og indeholder Lennon i gang med at underholde Kyoko musikalsk. Båndene forventes at indbring et sted mellem en halv og en hel million.

Få mere information om alle de auktionerede Beatles-memorabilia på http://www.cooperowen.com/beatles.asp


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA