x

Tilskuer såret af flyvende fårehoved til black metal-koncert

Tilskuer såret af flyvende fårehoved til black metal-koncert

En tilskuer til en koncert med det norske black metal-band Mayhem i Bergen i torsdags fik kraniebrud efter at være blevet ramt af et flyvende fårehoved. Gruppens sanger Maniac var i færd med at skære i et dødt får i forbindelse med sin optræden, da fårehovedet pludselig røg ud blandt publikum.

Der var tilsyneladende tale om et uheld. Alligevel har den sårede, 25-årige Per Kristian Hagen, meldt gruppen til politiet for vold. "Jeg har et lidt ambivalent forhold til får. Jeg kan normalt meget godt lide dem, men ikke, når de kommer flyvende gennem luften," siger han fra sin sygeseng til Associated Press. Bandet risikerer nu op til seks måneders fængsel.

Gruppen har allerede lovet den uheldige fan en fribillet til en kommende koncert. Bandmedlemmet Per Kristian Hagen alias Blasphemer siger ifølge nme.com, at selv om der var tale om et uheld, kunne flyvende fårehoveder godt være en idé til kommende koncerter.

Mayhem er kendt for ekstreme optrædener. På gruppens Roskilde Festival-koncert i 2001 kastede de således et grisehoved ud til publikum, og forsanger Maniac skar i sig selv, mens han fremførte sin skrigende sang.

Gruppens første sanger Dead begik i øvrigt selvmord i 1991, hvorefter trommeslager Hellhammer lavede en halskæde af noget af Deads kranium. To år senere stak gruppens bassist Count Grishnackh bandets guitarist Euronymous ihjel efter en længere strid mellem de to om både musik og trosretninger.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA