x

MC Clemens samarbejder med Holger K. Nielsen om anti-krigssang

MC Clemens samarbejder med Holger K. Nielsen om anti-krigssang

Nej, det er ikke en forsinket aprilsnar, men et yderst usædvanligt samarbejde ser i dag dagens lys. SF's partiformand Holger K. Nielsen og rapperen MC Clemens er gået sammen for at protestere mod krigen i Irak. Også sangerinden Marie Carmen Koppel deltager i projektet, der består af sangen "Kæmp For Fred".

Fra klokken 15.00 i dag mandag uddeler Holger K. og Clemens cd'en gratis ved Storkespringvandet på Strøget i København.

Formålet med projektet er endnu engang at gøre opmærksom på det forkerte i Danmarks deltagelse i krigen mod Irak.

”Prisen for denne krig er enorm, og allerede nu er mange civile blevet dræbt. Det er den side af krigen, man let kan glemme i både mediers og regeringens fokusering på præcisionsbomber og storpolitik,” siger Holger K. Nielsen og fortsætter: ”Samtidig er krigen med til at gøre hele regionen ustabil, ligesom den også skaber frygt for øget terrorisme i resten af verden.” Holger K. Nielsen ser projektet som en mulighed for at give sin støtte og opbakning til de unge mennesker, der er imod krigen: ”De skal vide, at vi er mange politikere, der er enige med dem og vil gøre alt for at hjælpe dem i deres kamp mod krigen.”

MC Clemens er idémanden bag projektet. ”Det er vigtigt for mig at skabe musik med indhold,” forklarer han og fortsætter: ”For mig handler projektet ikke om politik, men om hjerte. Jeg havde noget at sige om krigen, min måde at udtrykke mig på er gennem musikken, og derfor satte jeg mig ned og skrev denne sang.” Clemens håber på denne måde at bidrage til opmærksomheden omkring krigens rædsler. ”Når der er krig, bliver mennesker som dig og mig slået ihjel, men det eneste, regeringen tænker på, er, hvor mange stemmer de kan vinde, og hvor mange penge Danmark kan tjene på krigen - det er det, vi vil prøve at gøre opmærksomme på med projektet.”

Læs mere på www.sf.dk/irak


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA