x

Vandt du i den store Radiohead-konkurrence

Vandt du i den store Radiohead-konkurrence

Radiohead har netop udgivet deres sjette studiealbum, og i den anledning har vi fået fingrene i special edition-udgaver af "Hail To The Thief", stempler, et stort træpuslespil, lille plasticpuslespil og lækre T-shirts, som vi selvfølgelig udlodder.

Vi spurgte:
Hvad er det nederste ord i højre hjørne på "Hail To The Thief"-coveret?
Det rigtige svar er: Security

Limiteret album, t-shirt, stort og lille puslespil:

Jakob Toftager
5300 Kerteminde

Limiteret album, t-shirt og stempel:

Marlene Larsen
4850 Stubbekøbing

Anders Bloch
9000 Aalborg

Limiteret album og t-shirt:

Dennis Stensgaard Nielsen
2300 København S

Mikkel Schwartz
2300 København S

Christian Falden
2200 København N

Limiteret album:

Mette West-Petersen
2300 København s

Bjarke Mikkelsen
6091 Bjert

Freddie Hansen
5300 Kerteminde

Christina Fogh
9400 Nørresundby

Interview
Radiohead annoncerede titlen på deres sjette studiealbum, "Hail To The Thief", midt under USA’s bombardement af Irak. En frase, som modstandere af George W. Bush tidligere har brugt som slogan i forbindelse med præsidentens valgsejr over Al Gore, grundet det ubestridelige faktum, at Gore fik flest stemmer. Titlen er i engelske medier blevet udråbt til rockhistoriens modigste og mest kontroversielle antikrigsbudskab nogensinde, hvilket ifølge Thom Yorke og Ed O’Brien er det rene vrøvl.

- Selv om den kun refererede til George W., hvilket ikke er tilfældet, er der artister, som laver langt mere kontroversielle ting. Vi valgte titlen, fordi den udtrykker alt, som er sandt omkring vores musik og også repræsenterer den dybe frygt i den tid, vi lever i.

Ikke den mest opløftende statusopgørelse. Men ifølge Thom Yorke er der grænser for, hvad vi har at have jubeloptimismen i for tiden. Det gælder såvel de store politiske armbevægelser som menneskehedens almene forfatning.

- Det var som om, der var en periode af håb for nogle år siden; det rene vanvid, går jeg ud fra. Vi blev konstant bombarderet med de positive aspekter af globalisering og internettets udbredelse som garant for denne udvikling, hvilket var noget, vi (læs: Radiohead og ligesindede) brugte meget energi på at modargumentere. Der var denne boble af en tidsperiode, hvor folk tænkte: ”Nu kan man ikke længere slippe af sted med hvad som helst. Undertrykkende regimer kan ikke eksistere længere pga. globalisering, da alle nu er opmærksomme på, hvad alle andre foretager sig.” Og nu (interviewet finder sted midt under USA’s bombardement af Bagdad, red.) befinder vi os i en periode af total formørkelse, hvor alle lukker ned, markerer deres territorium, markerer deres etniske oprindelse og drager på fucking korstog på basis af falske motiver. Generelt set forsøger politikere at misbruge den frygt og de fordomme, folk end måtte have, for at bruge dem for egen vinding, hvilket skaber en vanvittig farlig og skrøbelig situation for alle. Tyven er en person, som er så skamløs, at vedkommende er parat til at udnytte folks frygt og uvidenhed for egen vinding, hvilket er totalt amoralsk, ondt og dybt, dybt skræmmende, og noget, som sætter os alle i en meget dårlig situation.

Læs resten af Henrik Tuxens interview med Thom og Ed i denne måneds GAFFA.

Husk også at følge med på: www.the-most-gigantic-lying-mouth-of-all-time.com eller på www.radiohead.tv


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA