x

Vandt du Sort Sol-soundtrack og filmbilletter?

Vandt du Sort Sol-soundtrack og filmbilletter?

8. august er der premiere på Linda Wendels nye film "Baby". Sort Sol har lavet soundtracket, og du har kunnet vinde både soundtracks og billetter til filmen.

Det er første gang, Sort Sol har komponeret direkte til en film. - Det var Linda, der kontaktede os efter at have hørt vores musik meget i det indledende arbejde med filmen, fortæller Sort Sols guitarist Lars Top-Galia til GAFFA.dk. - Og så spurgte hun, om ikke vi ville lave selve underlægningsmusikken. I starten var vi lidt skeptiske over, om vi nu passede ind, men vi blev overbevist efter at have set nogle klip. Linda har også brugt nogle af vores tidligere sange i filmen. I øvrigt er det jo sjældent, at et dansk band laver score til en hel film.

Soundtracket, der lige er udkommet, indeholder en del underlægningsmusik samt to deciderede nye sange, to fra Sort Sols sidste studiealbum "Snakecharmer" og det sjældne nummer "Diamond Wind", der oprindelig blev lavet til Peter Schaufuss’ balletopsætning af Shakespeares "Hamlet" og udsendt på en vinyl-ep i 500 eksemplarer, og i øvrigt er forlæg for Sort Sols senere store hit "Rhinestone".

Linda Wendel er tidligere kendt for især ungdoms- og børnefilm som "Ballerup Boulevard", "Viktor & Viktoria" etc. "Baby" er baseret på Kirsten Thorups debutroman af samme titel fra 1973 og har Maria Rich, Line Kruse, Jesper Christensen og Ulrich Thomsen blandt hovedrollerne. Det er en barsk, socialrealistisk film, der foregår i Københavns hårde miljøer blandt unge randeksistenser, der kæmper for at finde kærligheden i en kold, pengeorienteret verden.

- Der er en herligt uforsonlig tone i den film; den er optaget under anarkistiske vilkår, uden budget og uden støtte, og både instruktør og skuespillere har skudt penge i den, siger Lars Top-Galia. - Det passede os fint at lave musik til sådan en film efter vores mere kommercielt anlagte opsamlingsalbum "Circle Hits The Flame" fra sidste år.

Top-Galia vil bestemt ikke udelukke, at Sort Sol kan finde på at lave filmmusik igen: - Det skal bare være den rigtige film, og vi er egentlig ikke blevet spurgt så meget, for folk ved godt, at når vi går ind i sådan noget, er vi svære at komme uden om. Vores musik er altid tung af følelser.

Vi spurgte:
Det er som sagt første gang, Sort Sol har lavet musik direkte til en film, men de har tidligere kunnet høres i en anden, meget kendt dansk film. Hvilken:

1. Midsommer
2. Kærlighed Ved Første Hik
3. Nattevagten

Svaret er 3. "Nattevagten"

Vindere af soundtrack og hver 2 billetter til "Baby":

Thomas Larsen
Skråningen 5
2700 Brønshøj

Morten Lindhardtsen
Thyregodvej 20
7330 Brande

Michael Tranekjer
Monrads Allé 17B
2500 Valby

Louise Skovmand Lassen
Pilekrattet 12
8850 Bjerringbro

Ernst Grauert
Sørby Hovedgade 21
4200 Slagelse

Vindere af soundtrack:

Nina Ovesen
Absalonsgade 18, 1.tv.
9000 Aalborg

Ole Henriksen
Strynøgade 18, st.th.
5000 Odense C

Peter Degn
Henriettevej 11
5000 Odense C

Else-Marie Madsen
Bogårdsvej 11
4070 Kr. Hyllinge

Susanne Marquardsen
Brandholms Allé 3A,st.tv.
2610 Rødovre

Vinderne får direkte besked

"Baby" har premiere 8. august i flg. biografer:
GRAND, DAGMAR, PALADS, København
KINOPALÆET, Lyngby
samt i Gentofte, Gladsaxe, Odense, Århus, Aalborg, Svendborg og Holstebro.

Filmen vil i den kommende tid også blive vist i:
VIFTEN, Rødovre
Humlebæk, Ishøj, Ballerup, Skjern, Hillerød, Hundested, Solrød, Nr. Aaby, Vig, Sorø, Nyborg, Hjørring, Odder, Næstved, KoldingNyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA