x

Unge stjerner fortolker legender på støtteplade

Unge stjerner fortolker legender på støtteplade

Da velgørenhedsorganisationen War Child i 1995 udsendte støttealbummet ”Help” til fordel for børn i det dengang borgerkrigshærgede eks-Jugoslavien, blev albummet en stor succes. Opfølgeren, ”Help: A Day In The Life” fra 2005 solgte også pænt, og på begge album medvirkede en lang række internationale, primært britiske stjerner som Radiohead, Suede, Oasis, Portishead, Massive Attack, Coldplay, Razorlight, Keane, Kaiser Chiefs, Babyshambles og mange flere.

Nu er der endnu et War Child-album på vej. Udspillet får titlen ”Heroes Vol. 1” og er denne gang resultat af et samarbejde mellem nogle af musikkens sande legender og en række nye store artister. Det har denne gang til formål at samle penge ind til War Childs verdensomspændende projekter, hvor fokus er at hjælpe børn, hvis liv på forskellige måder er påvirket af krig.

Samarbejdet på albummet blev til ved, at War Child først kontaktede nogle af de største legender i musikhistorien, blandt andre Paul McCartney, Bob Dylan, David Bowie, Brian Wilson og The Clash og bad dem udvælge en af deres klassiske sange. Derefter skulle de vælge en artist fra næste generation af musikere, som skulle fremføre nummeret, hvilket har givet nogle formodentlig interessante nye versioner.

Albummet vil blandt andet indeholde følgende bidrag:
Duffy (billedet) fortolker Paul McCartneys ”Live and Let Die”.
Hot Chip fortolker Joy Divisions ”Transmission”.
Beck fortolker Bob Dylans ”Leopard-Skin Pill-Box Hat”.
Rufus Wainwright laver et medley af to numre fra Brian Wilsons ”Smile”.

Desuden medvirker Scissor Sisters, Elbow og The Kooks med sange af henholdsvis U2, The Clash og The Kinks.

Den fulde trackliste til albummet offentliggøres ultimo januar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA