x

Joaquin Phoenix debuterer som rapper

Joaquin Phoenix debuterer som rapper

Den prisvindende Hollywood-stjerne, Joaquin Phoenix på 34 år, gav den fredag aften som fuldskægget rapper på den fyldte natklub LAVO i Las Vegas. Her spillede han nogle få sange fra sin kommende plade, der dog ikke er blevet navngivet endnu, men som efter sigende produceres sammen med P Diddy. Koncerten var det første glimt af, hvad man kan forvente sig af Phoenix som solomusiker, efter at han i oktober offentliggjorde, at han har lagt skuespillet på hylden, og nu vil satse på musikken.

Da Jamie Foxx i 2004 lavede filmen "Ray" om musikeren Ray Charles, sang han efterfølgende ligesom Charles på Kanye West-nummeret "Gold Digger". På samme måde kunne man have forventet, at Joaquin Phoenix ville forsøge at lægge sig op ad Johnny Cash, som han portrætterede i filmen "Walk the Line" fra 2005, men nej.

Selvom Phoenix havde stor succes med soundtracket til fornævnte film, som blandt andet vandt en Grammy for bedste soundtrack, har han besluttet sig for, at hans egen musikkarriere skal være baseret på rapmusik. Denne beslutning og eks-skuespillerens fascination af rapgenren bygger på det historiefortællende aspekt i denne type musik. Det at få mulighed for at fortælle historier ud fra sit eget synspunkt og eget hjerte er også selve grunden til, at Joaquin Phoenix kaster sig over musikken i stedet for at fortsætte som skuespiller. Set skriver People Magazine i denne uge.

I modsætning til en del andre rappere har Joaquin dog ikke kastet sin kærlighed på guldkæder og andet bling. I stedet lignede han mere en hjemløs, der var gået særdeles længe uden at få et bad og en omgang med barberkniven.

Den sammensatte kunstner uddelte for første gang håndtegn og historier over lyden af trommebeats til koncerten i denne weekend. Koncerten i Las Vegas kulminerede imidlertid med, at han faldt ned blandt publikum, mens det hele blev optaget af Casey Affleck, der var ved at lave en dokumentarfilm om den tidligere skuespillers overgang fra det store lærred til musikscenen. Så Phoenix slipper nok ikke helt for at være filmstjerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA