x

Bowie tilbage i Berlin

Bowie tilbage i Berlin

Det er ved at være et stykke tid siden, vi har hørt fra David Bowie. Legenden har holdt lav profil siden sin alvorlige hjertesygdom i 2004, der blandt andet resulterede i, at han aflyste sin koncert på Roskilde Festival.

Nu er den legende legende imidlertid tilsyneladende i studiet igen. Ifølge jp.dk har han – eller i hvert fald en person, der angiveligt er ham – på den sociale netværkstjenete Twitter sendt følgende kortfattede besked:

"En hilsen fra et Berlin præget af sne. Arbejder med noget nyt materiale!"

På David Bowies officielle hjemmeside er der dog ingen information om, at Bowie skulle være i gang med at arbejde på et nyt album. Da hans seneste album, ”Reality”, er tilbage fra 2003, burde det dog være på høje tid, skulle man mene.

Oplysningen om Berlin er særlig interessant, i og med at det var her, han indspillede i hvert fald store dele af sin såkaldte Berlin-trilogi, som mange Bowie-fans ser som højdepunktet i hans over 40 år lange karriere. Trilogien består af de album, Low”, ”Heroes” (begge 1977) og ”Lodger” (1979), og især de to første har i dag klassikerstatus.

Strengt taget er det dog kun ”Heroes”, der er indspillet helt og holdent i Berlin, i de berømte Hansa Tonstudios, mens ”Low” også er indspillet i Frankrig, og ”Lodger” er optaget i Schweiz og USA. Alle tre album er dog præget af Bowies ophold i Berlin i midt-70’erne, hvor han også arbejdede og hang ud sammen med blandt andre Iggy Pop. Pladerne blev indspillet i tæt samarbejde med keyboardspiller med mere og medsangskriver Brian Eno og producer Tony Visconti.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA