x

Spandau Ballet gendannes

Spandau Ballet gendannes

Spandau Ballet udsendte deres sidste album "Heart Like A Sky" i 1989, og samme år gik de i opløsning. Men nu fortæller bandets manager, Steve Dagger, at bandet vil blive gendannet og spille deres første koncert i tyve år på krigsskibet HMS Belfast på Themsen, hvor bandet spillede i 1979, umiddelbart inden de fik en pladekontrakt.

Det er avisen The Daily Express, der har talt med Dagger, som planlægger en koncert med Spandau Ballet på HMS Belfast i næste måned, hvor bandet vil bekræfte gendannelsen og deres fremtidsplaner. Manageren fortæller, at dette ikke skal ses som en nostalgisk gendannelse, men en ny start på bandet, der forventes at medføre både en turné og et album.

Gendannelsen er lidt overraskende, da flere af gruppens medlemmer har været involveret i retssager om rettigheder mod guitaristen Gary Kemp, der skrev alle bandets sange. Samtidig har både Gary og broderen Martin Kemp primært gjort sig som skuespillere siden bandets opløsning, og frontmanden Tony Hadley er den eneste, der har udsendt plader med jævne mellemrum.

Men nu er de åbenbart på god fod igen, og det forlyder endda, at der allerede i 2005 var snak om at gendanne bandet i forbindelse med Live 8-koncerten, da bandet havde været med i den oprindelige Live Aid-koncert i 1985.

I forbindelse med gendannelseshistorien udtaler bandets tidligere pladeselskabschef Roy Eldridge:

"Ethvert band på vej ned er et band på vej op. Men jeg troede aldrig, jeg skulle se dette. Engang kunne de ikke engang holde ud at være i samme rum for slet ikke at tale om at spille sammen. Men nu er de ældre, federe, fattigere; der er alle grunde til at se om magien fortsat er der. Jeg vil vædde på, at de kommer til at sælge en ordentlig røvfuld plader".

Om Spandau Ballet, der i 80'erne blandt andet hittede med sangene "True", "Gold", "Through The Barricades" og "To Cut A Long Story Short", så kan opnå samme som succes som eksempelvis det gendannede Take That, vil tiden vise.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA