x

Down til Roskilde

Down til Roskilde

Det ser ud til, at Roskilde Festivalens 2009-udgave kan blive ret forrygende for folk, der har metal i blodet. Den seneste tilføjelse til programmet er nemlig bandet Down, der har den tidligere Pantera-frontmand Phil Anselmo bag mikrofonen.

Down debuterede i 1995 med albummet "NOLA" og var dengang et sideprojekt for Anselmo sammen med guitaristerne Pepper Keenan (Corrosion Of Conformity) og Kirk Windstein (Crowbar) samt bassisten Todd Strange (Crowbar) og trommeslageren Jimmy Bower (Eyehategod). Efterfølgende tog bandet en længere pause, men siden de kom tilbage i 2002 med albummet "Down II: A Bustle In Your Hedgerow" (nu med ex-Pantera-medlemmet Rex Brown på bas) har de også udsendt et tredje album, og et fjerde kommer senere i år.

Bandet spillede i Pumpehuset sidste år, men nu vender de altså tilbage til Danmark, og denne gang skal de altså spille på Roskilde Festival. Det skal den engelske gruppe Baddies også. Gruppen har endnu ikke udsendt deres debutalbum, men er blandt andet blevet rost i NME for deres koncert på dette års Eurosonic Festival, hvor bladet sammen lignede dem med Queens Of The Stone Age og The Hives.

 

I en pressemeddelelse fra festivalen fremgår det desuden, at vi kan forvente flere bandoffentliggørelser i denne uge:

"Snart begynder den norske musikbranchefestival by:Larm. Flere medarbejdere fra Roskilde Festival drager til hovedstaden Oslo, hvor arrangementet finder sted fra torsdag til lørdag i denne uge. Mens den norske hovedstad summer af koncerter, branchemøder og paneler, vil vi offentliggøre spændende norske navne. Der kommer altså ny musik torsdag, fredag og lørdag i denne uge - til nordmænd, deltagere på by:Larm og musikelskere generelt".

Navnene vil naturligvis blive offentliggjort her på GAFFA.dk så hurtigt som muligt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA