Nyhed

Josh Freese forklarer sin betalingsplan

Trommeslageren forklarer sin intention med at lade folk betale for produktionen af sit album

I går 24. februar havde vi her på GAFFA.dk en historie om Josh Freese, der på sin webside har foreslået en række pakkeløsninger til fans, der kan være med til at betale for indspilningerne af hans andet soloalbum "Since 1972", der udsendes 24. marts.

Nogle af de ting, Freese tilbyder at gøre for penge er lidt overraskende og ganske morsomme, og derfor har forskellige websider og blogs forholdt sig til Freeses betalingsplan med en vis mængde humor. Men i en email til skribenten Bob Lefsetz, der står bag branchenyhedsbrevet The Lefsetz Letter, forklarer Freese, at han ikke forventer, at nogen vil købe de dyre pakker.

"Jeg er ikke dum, og jeg forventer ikke, at nogen vil købe de latterligt dyre "pakker", som jeg tilbyder. Men indtil videre er det, jeg gerne ville have til at ske, sket - folk har taget notits og snakker om det. Med hensyn til mit kommende album, så har jeg selv betalt for det, og jeg udgiver det selv (gør alle ikke det i dag?), og jeg ville bare gøre noget tosset og anderledes, der ikke ville koste ret meget".


Så ikke overraskende er de underlige tilbud altså bare et marketingstrick, der skal få folk til at skrive og tale om pladen, hvilket har virket. Men skulle der være nogen, der tager Josh Freese på ordet, så har han tænkt sig at holde de ting, han lover.

"Jeg er 100 procent seriøs omkring at levere enhver af de pakker, der bliver købt. Det er halvdelen af det sjove, hvis ikke alt det sjove. Hvis nogen køber "frokost hos PF Changs" eller en "privat tur til Disneyland" eller [...] "minigolf med mig, Mark Mothersbaugh (fra Devo, red.) og Maynard James Keenan (fra Tool, red.)", så kan du lige regne med, at jeg vil få det arrangeret, gøre det og filme det til YouTube! Alle jeg har involveret i dette har sagt ja og er forberedt ifald det skulle ske".

Freese håber selv, at der er nogen, der køber den pakke, hvor han skal skrive en sang eller en hel ep til en person, fordi det ville være en regulær udgivelse, som han ville sende ud via iTunes. Men ellers er han fint tilfreds, hvis folk bare vil give syv dollars for at kunne downloade albummet.


Josh Freese fortsætter for øvrigt morskaben med en lille promovideo, der reklamerer for de forskellige pakker og det kommende album.

 

 


ANNONCE