x

Devo udgiver nyt

Devo udgiver nyt

I sidste uge annoncerede Ohio-bandet Devo, at de til maj vil spille deres debutalbum "Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!" i sin helhed til en koncert i London, hvilket vil være den eneste gang dette kommer til at ske. To dage senere medvirker de på den engelske All Tomorrow's Parties-festival, efter allerede at have deltaget i SXSW-festivalen i Austin senere i denne måde.

Så der er gang i Devo-lejren i øjeblikket, og nu kommer den overraskende meddelelse fra bandet, at de faktisk er i færd med at færdiggøre et nyt album, der bliver deres første i nitten år. Sidst man hørte noget nyt fra Devo var i 1990, hvor de udsendte albummet "Smooth Noodle Maps", der året efter blev fulgt op af en opløsning af bandet. De fandt dog sammen igen i 1996 og har siden da turneret med jævne mellemrum.

Men selvom Devo ikke har udgivet nyt i mange år, har gruppens medlemmer ikke just ligget på den lade side komponistmæssigt. Gruppens frontmand, Mark Mothersbaugh, har lavet et hav af soundtracks blandt andet til de fleste af Wes Andersons film og tv-serier som "Big Love". Også broderen Bob Mothersbaugh har lavet musik til film og serier både alene og sammen med sin bror og Devo-medlemmet Bob Casale i gruppen Mutato Muzika.

Gruppens sidste medlem, Gerald Casale, har dog primært fokuseret på at instruere musikvideoer, og det er også ham, der stod bag alle Devos film og videoer. Gruppen har efter gendannelsen i 90'erne indlemmet trommeslageren Josh Freese i Devo, og udover at spille med til koncerterne, medvirker han også på det kommende album.

Til Reuters siger Gerald Casale, at gruppen er i seriøse forhandlinger med tre internationale pladeselskaber, og at der snart ville komme en officiel melding omkring udgivelsesdatoen.

"Udgivelsesformen vil blive nyskabende og på tværs af platforme og drage fordel af økonomiens underlige tilstand og Devos kulturelt relevante varemærke".

Devo blev dannet i 1972 og bærer til koncerter fortsat deres karakteristiske gule kedeldragter og orange Energy Dome-hatte.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA