x

Smashing Pumpkins vil udgive 44 sange

Smashing Pumpkins vil udgive 44 sange

Smashing Pumpkins har før annonceret, at de ikke vil udgive flere albums, når folk alligevel kun lytter til singlerne. Det stopper dog ikke rockgruppen fra igen at gå i studiet, men i stedet for at lave et nyt album er planen at udgive 44 sange enkeltvis i et stort projekt over tre år. Numrene skal dog senere allesammen samles og udgives i et boxsæt.

Frontmanden Billy Corgan skriver på sin blog om forløbet i studiet og om antallet af sange:

"Lige nu fokuserer vi på 5-6 sange og bruger dem til at lave et godt grundlag, som vi kan starte det store multimedieprojekt, som jeg har i tankerne. Det lader til, at 44 er det magiske tal, så lad os sige, at jeg satser på 44 sange på den her".

Forsangeren er det eneste originale medlem, siden trommeslageren Jimmy Chamberlin forlod bandet i sidste måned, og siden har Smashing Pumpkins holdt åbne auditions for at finde en erstatning. Billy Corgan nævner ikke direkte bruddet med trommeslageren, men skriver til sine fans på bloggen:

"Gud forbyde, at vi skal bruge 44 forskellige trommeslagere på 44 forskellige numre, men jeg går ud fra, at alt kan lade sig gøre".

Smashing Pumpkins har skiftet medlemmer et utal af gange. Billy Corgan har selv været væk og startede blandt andet bandet Zwan med selvsamme trommeslager Jimmy Chamberlin, inden Smashing Pumpkins igen blev genforenede. Deres genforeningstour blev fulgt på dobbeltdvd'en "If All Goes Wrong", som blev belønnet med fem stjerner af GAFFAs anmelder, der blandt andet skrev:

"Et stærkt og ærligt portræt af Billy Corgan og Smashing Pumpkins anno 2008, og fortæller historien om et bands kamp for at genvinde tidligere tiders respekt uden at gå på kompromis".

Det lader til, at respekten skal genvindes med den store multimediesatsning, som Smashing Pumpkins nu påbegynder. Det vides dog ikke, hvornår den første af de 44 singler vil se dagens lys.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA