x

Nick Caves kasserede manuskript til ”Gladiator 2” er på nettet

Nick Caves kasserede manuskript til ”Gladiator 2” er på nettet

Efter den store succes med filmen ”Gladiator” tilbage i 2000 spurgte instruktør Ridley Scott og hovedrolleindehaver Russel Crowe ingen ringere end Nick Cave, om han havde lyst til at forfatte manuskriptet til efterfølgeren. 

Cave takkede ja til opgaven, der blandt andet betød, at han skulle finde ud af at vække Crowes karakter, Maximus, der døde i slutningen af ”Gladiator”, til live igen. Således måtte Cave tænke kreativt, og løsningen var et møde mellem hovedpersonen og nogle romerske guder. 

Ifølge The Guardian genforenes Maximus i manuskriptet med sin søn, hvorefter han bliver reinkarneret og får evigt liv. Således lever gladiatoren længe nok til både at kunne kæmpe i Anden Verdenskrig og snuse omkring i Pentagon. 

Desværre var det ikke noget, der faldt i Hollywoods smag.  

”Vi ville virkelig gerne gennemføre Caves idéer”, fortæller Ridley Scott og fortsætter: ”Russel ville ikke slippe det, fordi det fungerede vildt godt. Ikke nødvendigvis i forhold til kommercielle succes-kriterier, men som værk hang det utroligt godt sammen. På skrift er det en meget flot fortalt historie, og jeg er sikker på, at Nick har nydt at skrive manuskriptet.” 

Som bekendt skrev Nick Cave også manuskriptet til den brutale ”The Propsition”, men den musikalske mørkemand har ikke de store Hollywood-ambitioner: 

”Jeg befinder mig rigtig godt i mit daglige arbejde som musiker, og noget af det sidste, jeg har lyst til, er at involvere mig i Hollywood. Der er altid nogen, der har en idé om, at man kan lave et eller andet, men chancerne for, at det bliver til noget, er minimale. Det er fucking spild af tid, og jeg har for meget om ørerne til at gide beskæftige mig med det”, forklarer Nick Cave, der nok ikke kommer til at lægge navn til kommende film-projekter foreløbig. 

Læs en anmeldelse og et referat af Nick Caves ”Gladiator 2”-manus her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA