x

Lunkne anmeldelser til Linda

Lunkne anmeldelser til Linda

Som den opmærksomme musikfan nok har bemærket, er det i dag, at årets danske X Factor-vinder, Linda Andrews, udsender sit debutalbum, "Into The Light". Albummet udkommer kun lidt over to måneder efter Lindas sejr i tv-talentshowet, og indspilningen er derfor gået hurtigt.

Også for hurtigt, synes en del af landets anmeldere at mene. Pressens begejstring for "Into The Light" er i hvert fald til at overse. Anmeldelserne er generelt lunkne, med anmeldelser fra to til fire i landets større medier.

I Ekstra Bladet uddeler Henrik Queitsch to stjerner og kalder albummet "en kønsløs blanding af floromvundne ballader og strømlinet pop blottet for noget, der på nogen måde antyder, at der har været levende mennesker involveret i processen. Bevares, Linda kan da godt synge, hvis man ved det forstår at kunne ramme de rigtige toner på det rigtige tidspunkt. Hvis man foretrækker at fornemme en eller anden form for personlighed bag trallerierne, er man havnet det forkerte sted."

Berlingske Tidendes Thomas Søie Hansen uddeler også to stjerner og skriver blandt andet: "Generelt hærges albummet af i bedste fald gyselige grundsange, i værste fald af banaliteter, der er nogenlunde lige mange af dem."

Jyllands-Postens Anders Houmøller Thomsen tildeler ligeledes albummet to stjerner med blandt andet følgende ord: "Midt i denne uhomogene samling af pladder-romantiske ballader, Avril Lavigne-lignende rock, gospel-pop og moderne popsmæk lyder hovedpersonen næsten skræmmende anonym, som en stemme fanget i et limbo af spekulativ pop."

På DR's eget musiksite, som altså deler hus med X Factor-showet, giver Ole Jakobsen tre stjerner og skriver: "'Into the Light' vil blive solgt uanset hvad anmelderne skriver, og af et album skabt i lyntempo, er det faktisk ikke så skidt. Det er bare kedeligt og nemt at glemme."

GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt tildeler også albummet tre stjerner og skriver blandt andet: "Lindas stemme er stor og ren, og albummet rummer flere potentielle hits - titelnummeret og Square One på up-tempo-siden og Parachute, Disconnected og What If The Heart Is Wrong i balladeafdelingen. Den voldsomt sentimentale datterhyldest My Everything (Song For Celeste) trækker dog ned, og så lider Into The Light af den samme skavank som de fleste af denne type talentshow-relaterede pladeudgivelser: Mangel på personlighed og originalitet." Læs hele anmeldelsen her.

Mest positiv er BT's Henning Høeg, der tildeler albummet fire stjerner og blandt andet skriver: "Ligesom Sanne er Linda en popsanger af den gamle skuffe. I modsætning til udenlandske kollegaer som Mariah Carey og Whitney Houston fedter hun ikke rundt med alverdens vokal ekvilibristiske stemmebåndsøvelser. Hun går direkte efter melodien og den umiddelbare følelse. Og resultatet er en solid sommerplade, der måske ikke skriver pophistorie. Men et album, der med lethed kan holde de sorte skyer på afstand i en månedstid.''

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA