x

Trentemøller og WhoMadeWho promoverer den danske elektroniske scene

Trentemøller og WhoMadeWho promoverer den danske elektroniske scene

Den elektroniske festival C/O Pop i Köln startede i går, og i aften sørger The Danish Entourage for at promovere den danske scenes dj's, producere, pladeselskaber og elektroniske kunstnere inden for house- og technoscenen i forhold til resten af verden. The Danish Entourage er arrangeret af Music Export Denmark, som også sendte en gruppe danske kunstnere til Sonar i Barcelona tidligere på sommeren.

Det danske slæng består i aften af Mathias Mesteño, WhoMadeWho (live), Trentemøller, Barfod & Fredski, Kasper Bjørke, Patrick Bateman, DJ LAB, Mikkel Metal (live) og Kenneth Christiansen, og de spiller som en samlet hovedaften på C/O Pop. Det sker på Opernterrassen, som har plads til 1200 gæster. GAFFA er også repræsenteret til den danske aften og sender reportager hjem fra Köln.

Herhjemme kender man scenen fra events og festivaler som Distortion, RAW, Stella Polaris og Strøm, men det danske slæng har kvalitet nok til at kunne spille på klubber og festivaler i udlandet. Det har Anders Trentemøller og WhoMadeWho allerede bevist, og under det fælles navn "The Danish Entourage" giver det altså muligheden til endnu flere danske dj's.

- Vi lytter til, hvad de udenlandske aktører mener om arrangementerne. DJ Tobias Thomas fra det legendariske tyske elektroniske selskab Kompakt nævnte for eksempel i et interview, at store tyske dj's altid kommer tilbage fra Culture Box (klub i København) og siger, at de har oplevet nogle nye fantastiske danske dj's. Claudia Ptoile fra Clique Bookings, som er world wide agent for Trentemøller og Kasper Bjørke, har ligeledes udtalt, at der er en genkendelig dansk lyd, som har en form for melankoli, men også er moden til at eksperimentere. Hun nævner, at den danske scene sprudler at kreative folk, samarbejder og nye konstellationer der gør, at en ellers autonom scene får en større sammenhæng. Her tænker hun på events som Distortion, Strøm og RAW, og klubber som KB18 og Culture Box. Og det er kun toppen af isbjerget, siger projektleder Lisa Marxen fra Music Export Denmark.

Hvorfor skal MXD sende kunstnere til Köln?

- Vi har valgt to trendsættende festivaler med hver sit fokus. Hvor Sonar specielt rettede sig mod selve pladeindustrien, er C/O POP's primære fokus livemarkedet. C/O POP inviterer en lang række festivalbookere fra hele Europa, der både kommer for at udveksle erfaring, men også for at se mange af de elektroniske artister, der spiller på festivalen. MXD har allerede været i kontakt med flere festivalbookere bl.a. fra den norske Insomnia Festival, som vil besøge The Danish Entourage for at se de danske dj's. Overordnet set skal det også nævnes, at MXD er i gang med at opruste vores aktiviteter på det tyske marked, slutter hun.

C/O POP bliver afholdt 13.–17. august 2009. Festivalen har eksisteret siden 2004, tager udgangspunkt i elektronisk funderede kunstnere og dækker indie-, pop- og clubkulturen. I år tæller de internationale kunstnere Moderat, Beirut, The Whitest Boy Alive, Metronomy, Black Lips, The Notwist med flere.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA