x

Danske kvinder hylder Johnny Cash

Danske kvinder hylder Johnny Cash

Tidligere er Bob Dylan og Bruce Springsteen blevet hyldet til koncerter med fællestitlen "We Proudly Present", og nu er turen kommet til The Man In Black - Johnny Cash - der hyldes til en koncert i Copenhagen Jazzhouse 10. september.

Denne gang har man dog taget en lidt anderledes tilgang til arrangementet, hvilket betyder, at det bliver fire kvinder, der skal stå for at fortolke den amerikanske sangskrivers musik og tekster. Samtidig har man valgt at dele koncerten op i to halvdele, hvor Cæcilie Norby med backingband får lov til at runde aften af.

Men inden da optræder det helt nye skud Fallulah samt de anmelderroste Aura og Marie Fisker med hver deres favoritter fra Cash-verdenen. Andet sæt tager Cæcilie Norby sig som sagt af, og om sit forhold til Johnny Cash udtaler sangerinden:

"Johnny Cash provokerer mig på overfladen: Tre akkorder og tekster om vind og vejr. Men nedenunder lurer en stemning af et varmt, stort og virkeligt hjerte, der rimer på en meget personlig smerte. For mig er det nemt at skære Johnny Cashs samtidsmusik over én kam og høre det som poleret, romantisk cowboymusik, men Johnny Cash slår et meget interessant skår i den vase, og spændingerne mellem det umiddelbare og det uudgrundelige gør også Cash til en kunstner, som kan angribes på vidt forskellige måder. Du kan snobbe nedad og kalde det forfalds-æstetik og efterligne Cash i råhed, smøger og junk. Du kan snobbe opad og kalde det højkultur og gå med pudder-paryk og dirigentstok. Men jeg tror hverken Cash eller Mozart, uden sammenligning i øvrigt, kaldte det noget som helst. Det er befriende".

We Proudly Present … Johnny Cash er tredje etape af koncertrækken, hvor Sony Music, Copenhagen Jazzhouse og en lang række danske musikere går sammen om at give nyt liv til musikalske legender, som har udgivet på pladeselskabet Columbia, en del af Sony Music-koncernen.  Der venter tre arrangementer mere dette forår. Næste gang er det We Proudly Present … Elvis Presley.

We Proudly Present … Johnny Cash afvikles 10. september i Copenhagen Jazzhouse, og billetter kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA