Nyhed

FESTIVAL AFLYST: ”Festivalens økonomi hænger ikke sammen”

Den midtjyske festival skulle fordoble billetsalget fra sidste år – det lykkedes ikke

I dag har midtjyske Midland Festival meldt ud, at årets festival i Hampen er aflyst. Musikprogrammet skulle have budt på navne som Magtens Korridorer, Johnny Deluxe og Aura Dione og have tiltrukket omkring 2000 festivalgæster – mere end en fordobling af sidste års deltagere.

Musikfestivalen skulle have fundet sted mellem den 15.-17. juni, og aflysningen synes at komme som en brat beslutning fra festivalens bestyrelse, der for blot to uger siden fortsat annoncerede for festivalen via Facebook. Aflysningen er blandt andet meldt på festivalens hjemmeside og lyder således:

”Vi er rigtig kede af at skrive dette, men bestyrelsen har besluttet at aflyse Midland Festival 2023. Årsagen er, at festivalens økonomi ikke hænger sammen, og da foreningen ikke vil afholde et arrangement uden at være sikker på at give artister, leverandører og gæster, hvad de har krav på, er der taget beslutning om at aflyse Midland Festival.”


Musikforeningen Midland fortæller ligeledes i opslaget, hvorfor aflysningen ikke er kommet tidligere:

”Musikforeningen Midland har gennem de seneste to måneder forsøgt at lave en plan B med en ‘neddroslet’ festival, hvor arealet og teknik skulle afpasses med det reelle antal gæster, men på en måde, hvor gæster stadig fik den festival, der var stillet dem i udsigt. En sådan plan krævede en stor portion velvilje fra vores leverandører. Mange var positivt indstillet til planen, men desværre ikke alle. Så derfor har bestyrelsen valgt kaste håndklædet i ringen og aflyse festivalen.”

Midland Festival, der for første gang foregik i Hampen sidste år, kan derudover ikke garantere, at festivalen vender tilbage næste år:


”Om der kommer en Midland Festival i 2024, er meget usikkert. Lige nu er der ikke den store lyst i bestyrelsen til at køre foreningen videre. Men nu handler det om af afvikle årets festival, så vil der efterfølgende blive taget stilling til foreningens fremtid. Derfor tilbyder vi ikke at ombytte billetter, og du vil snart modtage yderligere information vedr. refundering.”

LÆS OGSÅ: ROSKILDE FESTIVAL 2023: Tidsplanen er klar - og ni nye musiknavne offentliggjort

ANNONCE