x

Pete Townshend arbejder på ny musical

Pete Townshend arbejder på ny musical

Rockoperaer er ikke nyt land for Pete Townshend, der allerede sammen med The Who har stået bag både "Tommy" og "Quadrophenia". Men guitaristen med det store møllesving har tydeligvis ikke fået sin lyst for dramatik styret, og på bandets officielle webside skriver han, at han lige nu er i gang med at skrive sange til en ny musical med titlen "Floss".

Om projektet siger Townshend, at det er i stil med de to førnævnte musicals, men uddyber med, at der lydmæssigt kommer til at være en markant forskel:

"I dette tilfælde vil sangene blive flettet ind i surround-sound "lydlandskaber" med komplicerede lydeffekter og musikalske montager. Flere af de mere konventionelle sange fra "Floss" vil være at finde på den kommende The Who-udgivelse, der kommer i 2010".

"Floss" handler om en aldrende rocker ved navn Walter, der var gået på pension, efter en af hans sange bliver brugt i en tv-reklame. Han blev hjemmegående, mens hans kone, Floss, fokuserede på at arbejde med heste. Men efter en pause på femten år beslutter han sig for at igangsætte et comeback og begynder at skrive sange, der genopliver hans generations interesse i økologi og verdens undergang.

Undervejs glider Walter og Floss fra hinanden, og om historien siger Townshend, at den afspejler, hvor han befinder sig i en alder af 64. På den måde er "Floss" et modsvar til "My Generation", da den kommende musical handler om at blive gammel og dø, men stadig i en aggressiv rock-kontekst.

Planen er, at "Floss" skal sættes op i 2011, men inden da kan man altså forvente at høre noget af materialet på det næste The Who-album, der forventes at ligge klar en gang til næste år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA