x

Lily Electric-, Oh No Ono- og Boom Clap Bachelors-medlemmer udgiver ep

Lily Electric-, Oh No Ono- og Boom Clap Bachelors-medlemmer udgiver ep

Medvind i sejlene for blandt andet gruppen Oh No Ono betyder ikke, at medlemmerne ligger på lade side. En ny konstellation med kreative kræfter fra tre spændende bands i Danmark har nu stukket hovederne sammen under det eksotiske navn Kala´oukei og udgivet en ep, der kan downloades gratis på kollektivets hjemmeside.

Det eksperimenterende er i højsædet i det nye projekt, der ifølge Bjarke Porsmose fra Lily Electric henter inspirationer i så forskellige stilarter som noise, afrobeat, prog-rock, psykedelisk pop og jazz. Den eneste faste ramme for projektet var en tidsramme på 14 dage for alt lige fra komponering af sangene og miksningen af ep'en til udformningen af coveret.

- Som udgangspunkt virkede det ret umuligt at nå, men da vi alle har gode erfaringer med at arbejde under en vis form for pres, sprang vi bare lige ud i det og begyndte at tegne en masse tegninger over, hvordan vi syntes vores plade skulle lyde, og gik så ellers bare igang. Fjorten dage efter, godt gennembankede og med stor hjælp fra gode venner og veninder, stod vi så med en 20 minutter lang ep, fortæller Kristian Mondrup, der tidligere også var en del af gruppen Boom Clap Bachelors.

Udover dogmet med tidsfristen på de 14 dage har intet været fastlagt for Kala´oukei, hvis navn angiveligt er en kinesisk omskrivning af ordet "karaoke". Ifølge Nicolai Koch, der blandt andet har sin vante gænge i det succesfulde band Oh No Ono, har det nye musikkollektiv gjort, hvad der har passet dem.

- Vores musik skal være fyldt med farver. Lidt som hvis vi legede med fingermaling sammen i børnehaven. Vi søger hele tiden grænsen for, hvad vi kan stå inde for, i alle retninger, og det er det, der rykker os som musikere og frem for alt som mennesker. Kort sagt larmer vi lidt højere, hvisker lidt lavere, og prøver samtidig konstant at holde musikken så åben som mulig, siger Nicolai Koch.

Ep'en har fået titlen "The Treason And The Black Soil" og er i første omgang kun blevet trykt i 20 eksemplarer. Til gengæld kan interesserede downloade den kvit og frit på gruppens hjemmeside, og støtte bandet på bedste independent-maner ved at donere et selvvalgt beløb.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA