x

Roskilde-kunst på auktion

Roskilde-kunst på auktion

Odeon-scenen på årets Roskilde Festival var stedet, hvor festivalen havde et specifikt fokus på bæredygtighed i alverdens afskygninger. Det betød grøn handel, strømbesparende LED-lys på scenen og ikke mindst en kunstworkshop, hvor alle værker blev skabt af genbrugsmaterialer. Nu kan kunstværkerne fra to grupper, som begge blev inviteret ind i workshoppen, købes på net-auktion.

Det tyske rap-elektroband Deichkind er det ene af bidragyderne til den miljørigtige kunstauktion. Gruppen er kendt for at tilføje en god portion tekstlig humor til de elektroniske beats og ikke mindst for deres farverige sceneshows, der inkluderer hoppeborge og kostumer. Foråret var anderledes alvorligt for Deichkind, da de mistede deres musikalske bagmand Sebatian Hackert, men alligevel valgte at komme til Roskilde Festival i respekt for den afdøde musiker.

Den andre bidragydere til kunstauktionen er det franske metalband Gojira, der også gæstede årets festival. Gruppen hed indtil 2001 Godzilla, men ændrede navnet til den japanske udtalemåde af filmmonsteret "Gojira" og har været et etableret navn på den internationale scene i flere år. Herhjemme fik metalgruppen også ros for sidste års album "The Way Of All Flesh", der blev kaldt "dødsmetal blandes med progressive, tekniske og futuristiske toner, og Gojira skaber herved en ny og ganske original lyd" af GAFFAs anmelder, som gav udgivelsen fire stjerner. 

Det grønne tema fra Odeon-scenen gennemføres på den måde, at hele hammerslaget doneres til "Green Footsteps", som er Roskilde Festivals initiativ til at fremme bæredygtig udvikling og genbrug. Derudover informerer festivalen om, at de gentager succesen med kunstworkshoppen på næste års festival.

Auktionerne er begyndt på auktionshuset Lauritz.com, og alle interesserede kan byde løs indtil onsdag 23. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA