x

Annisette Koppel modtager kulturpris

Annisette Koppel modtager kulturpris

Hun har været aktiv på den danske musikscene i godt 50 år, og nu modtager Annisette Koppel en hæderspris med 100.000 kroner bundet i halen for de musikalske bidrag. Hun har sunget i det danske rockband The Savage Rose siden dannelsen i 1968, og de knap fire årtier er ikke gået stille af.

The Savage Rose har altid været særdeles politisk aktive, og indtil Annisettes mand Thomas Koppels død i 2006 spillet koncerter til utallige demonstrationer og andre venstreorienterede politiske arrangementer rundt om i landet. I 2006 gennemførte de en Danmarksturné, dog uden Thomas Koppel, der døde kort forinden turnéens afvikling. De har udgivet nitten studie-albums, hvoraf to har vundet Grammyer, og deres come-back album, "Black Angel" fra 1995, er blevet optaget i den danske kulturkanon.

Det er med dette for øje, at den 61-årige sangerinde modtager prisen. Wilhelm Hansen Fonden skriver i en pressemeddelelse i dag:

"Annisette Koppels rystende stærke vokal har gjort hende til en ener i dansk musik siden det store gennembrud med Savage Rose i 1968. Det overjordiske præg hendes stemme har sat på musikken gjorde bandet til en langtidsholdbar sensation, der holdt stand indtil livsledsageren Thomas Koppels død for et par år siden. Hele 19 albums blev det til gennem tiden, heriblandt det kanoniserede debutalbum 'Savage Rose' og topsællerten 'Black Angel' fra 1995. Hertil kommer hendes uforglemmelige vokale indsats i Flemming Flindts sensationelle ballet Dødens Triumf."

Wilhelm Hansen Fonden uddeler 81 priser og legater den 27. oktober, for femtende år i træk. Priser og legater er alle på 100.000 kronder, og bliver uddelt indenfor musik, dans og teater, og blandt de andre modtagere i år er også skuespillerinden Birthe Neumann, og lederen for Dansk Danseteater, Tim Rushton.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA