x

Hollandsk radio elsker dansk musik

Hollandsk radio elsker dansk musik

Det roste program New Music og den tilhørende dj og producer Henk Kanning har været en markant stemme i det hollandske i flere år, og har et ry for at have fingeren på pulsen i forhold til ny musik. Henk Kanning besøgte i år Spot Festival og Roskilde Festival og laver efter sin nye forelskelse i dansk musik en programrække om dansk musik.

Der vil være et program om ugen på stationen Kink.fm, hvor Choir of Young Believers er første gruppe, der bliver sat fokus på. Derefter bliver de kommende tirsdage benyttet til at præsentere både The Asteroids Galaxy Tour og The Raveonettes, som de første planlagte indslag. Henk Kanning fortæller selv om de bands, som han har taget til sig i et interview med musiksiden Mxd.dk:

"Jeg har lyttet mere og mere til dansk musik gennem det seneste år, og hvis jeg skal pege på kendetegn, er det alsidigheden og kvaliteten - uanset genre. Mew, The Raveonettes, Choir Of Young Believers, Asteroids Galaxy Tour, Volbeat, Trentemøller osv. Om det er metal, electronica, indie, urban eller andet, har Danmark nogle væsentlige og interessante bud også sammenlignet med f.eks. Sverige og Norge. Lige nu synes jeg, Danmark står for de fleste kvaliteter, og det er derfor, jeg vil fokusere på den danske musik."

Den kommende programrække markerer et tættere dansk-hollandsk samarbejde mellem Kink.fm, Spot Festivalen og konceptet Spot On Denmark. Hollandske lyttere kan dermed glæder sig til tirsdagens programmer, mens danske fans kan glæde sig over rosen og spilletiden i Holland.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA