x

Unmack og Wagner anbefaler favoritbands i Vega

Unmack og Wagner anbefaler favoritbands i Vega

"Verden ifølge..." er navnet på en ny koncertrække i Lille Vega, hvor etablerede danske musikere anbefaler og præsenterer mindre, men spændende bands fra den danske musikscene. Bagmændene bag konceptet er Vega og Dansk Musiker Forbund. Første band var Nephew, der anbefalede Kellermensch og Mechanical Waves, og nu har også Jens Unmack og Sune Wagner valgt deres upcoming-favoritter.

Jens Unmack peger på The Rumour Said Fire (billedet) og Howl Baby Howl, der spiller i Vega 26. november. The Rumour Said Fire udgav i september deres debut-ep "The Life And Death Of A Male Body", der modtog fem stjerner i GAFFA. Howl Baby Howl udgav i januar debutalbummet "There's No Team In Fuck You", som fik fire stjerner i GAFFA.

Jens Unmack udtaler: "The Rumour Said Fire bevæger sig indenfor genren new folk/americana. En genre, der har fået meget opmærksomhed, efter at navne som Bon Iver og Arcade Fire blev populære. The Rumour Said Fire mestrer genren til fulde med sange, der har meget højt potentiale."
 
Og om Howl Baby Howl siger han: "København summer i denne tid af spændende, stilsikre og dygtige bands/musikere - det er fedt! Howl Baby Howl er et rigtig godt eksempel; de leverer et fantastisk højt niveau med egne originale ideer."

Sune Wagner har udvalgt Lars and the Hands of Light og Selvhenter, der spiller i Vega 10. december.
 
Førstnævnte spiller en soulet indie med 60'er-rock-referencer og sanger Lars Vognstrup alias Lars i Lommen i front. Bandet har foreløbig udgivet to singler, hvoraf nummeret "Hey My Love. Hey Love!" er valgt som Ugens Uundgåelige på P3 i denne uge (uge 46). Gruppen udgiver i begyndelsen af 2010 deres debutalbum på selskabet Crunchy Frog. Selvhenter arbejder i spændingsfeltet mellem støj og helt minimalistiske kompositioner, og spænder, med Vegas egne ord "over det akustiske, det folkloristiske, det tunge, det metalliske og det dybt fokuserede."

De to musikalske kuratorer kan også opleves i front for deres egne orkestre, altså Love Shop og The Raveonettes, henholdsvis 21. november og 10. december, begge i Store Vega.
 
Verden ifølge Jens Unmack:
The Rumour Said Fire + Howl Baby Howl
26. november kl. 21.00
Lille Vega
Entre: 50 kr. i døren - kun dørsalg
Love Shop spiller i VEGA den 21. november
 
Verden ifølge Sune Wagner
Lars and The Hands of Light
Selvhenter
10. december kl. 21.00
Lille Vega
Entre: 50 kr. i døren - kun dørsalg
The Raveonettes spiller i Vega den 5. december


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA