x

Kellermensch tager på mini-turné

Kellermensch tager på mini-turné

Da Kellermensch for et lille års tid siden udgav deres selvbetitlede debut-album, fik de mange roser med på vejen. Blandt andet af GAFFAs Keld Rud, der i sin firestjernede anmeldelse havde følgende at sige om pladen:

”Kellermenschs sange lever ikke for omkvædene. De er i stedet opbygget som fortællinger, der opbygger en trykket stemning og ofte kulminerer med et brag. Ud over otte af bandets egne kompositioner giver kvintetten sig også i kast med udgaver af Neil Youngs Don't Let It Bring You Down og Tom Waits Dirt In The Ground. Det slipper de overraskende godt fra med nogle udgaver, der i den grad nyfortolker sangene og gør dem til Kellermenschs egne.”

Bandet har ikke ligefrem overrendt de danske spillesteder i kølvandet på udgivelsen af albummet; ud over meget roste koncerter på Spot Festival og Roskilde Festival er det kun blevet til ganske få koncerter. Det rådes der imidlertid en smule bod på nu, hvor bandet drager på landevejen for at forkæle musikelskere i henholdsvis Odense, Århus, Sønderborg og Kolding med deres dunkle og hårdtslående rock.

Kellermensch-mastermind Sebastian Wolf fortæller:

”Indtil nu har vi mest spillet enkeltstående koncerter og festivaler, så det, vi skal ud på nu, er det tætteste, vi kommer på at spille en turné, og vi glæder os til at komme ud og levere nogle kompakte koncerter.”

Hvad er der sket med Kellermensh, siden I udgav pladen?


”Vi har opnået mange af de mål, vi satte os i sin tid. En af de ting, vi rigtig gerne ville, var at spille på Roskilde Festival, og det lykkedes jo. Det har også været fedt at få nogle gode anmeldelser. Det har virkelig hjulpet os meget. Vi havde brugt lidt lang tid på at lave pladen, og vi har stort set lavet det hele selv, så vi vidste ikke om det kun var os selv, der ville synes, det var fedt. I forbindelse med Spot, er det også lykkedes os at få en engelsk management-aftale. Så nu går vi også og overvejer, hvad der skal ske med Kellermensch i udlandet. Der er nogle engelske radioværter, der er ret glade for vores plade, så vi er ved at se på, om vi kan udgive den i England.”

I har gjort nogle ret modige valg, hvad covernumre angår. Hvorfor faldt valget eksempelvis på Tom Waits?


”Der kan godt være en tendens til at se igennem fingre med sangskrivningen inden for den hårde rytmiske musik, vi bevæger os indenfor, og derfor syntes vi det ville være perfekt at søge inspiration hos de sangskrivere, der virkelig gør noget ud af at skrive sange og melodier. Tom Waits er en af de helt store for os, og vi var også i tvivl om, hvorvidt vi skulle tage det nummer, fordi vi synes, originalen er så fed. Vi har prøvet andre Tom Waits-numre af, men endte alligevel med Dirt In The Ground, fordi det var vigtigt for os at tilføre sange noget nyt. Det skulle ikke bare være en reproduktion eller en slightly anderledes udgave. Det vi mener giver os lov til at arbejde med musik af folk som Tom Waits og Neil Young, er en respekt for materialet. En respekt, der gør, at vi ved, at vi skal have noget nyt at byde ind med, når vi tager fat på sange af den kaliber.”

Kellermensch kan opleves følgende steder:

20. november – Kansas City, Odense
21. november – Studenterhuset, Århus
3. december – The Black Spot, Sønderborg
4. december – Pitstop, Kolding


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA