x

Peter Gabriel-album får udgivelsesdato

Peter Gabriel-album får udgivelsesdato

Vi har flere gange omtalt Peter Gabriels coveralbum "Scratch My Back", hvor han har fortolket en række sange af kunstnere, der til gengæld har lovet ham at fortolke en Peter Gabriel-sang i anden sammenhæng - deraf albumtitlen. Sangene bliver både velkendte rockklassikere og knap så kendte sange tilbage fra 50'erne og frem til det nye årtusinde.

Nu har albummet fået en udgivelsesdato, nemlig 25. januar 2010. Samtidig er der kommet lidt flere oplysninger, idet pladeselskabet EMI oplyser, at at albummet udelukkende byder på vokal og orkesterinstrumentering - ingen guitar og trommer. På albummet har Peter Gabriel allieret sig med arrangøren, det tidligere Durutti Column-medlem John Metcalfe, produceren Bob Ezrin (Pink Floyds "The Wall", Lou Reeds "Berlin" og mange flere) og tekniker, mikser og producer Tchad Blake (Suzanne Vega, Sheryl Crow, Tom Waits, Saybias "These Are The Days" med flere).

Albummet er indspillet i den gamle Beatles-producer George Martins Air Lyndhurst Studios og Peter Gabriels eget Real World Temple med yderligere redigering og miksning i Gabriels Real World Studio i Wiltshire.

Blandt sangene på albummet er fortolkninger af Paul Simons "The Boy In The Bubble", Lou Reeds "The Power Of The Heart", Elbows "Mirrorball" og Arcade Fires "My Body Is A Cage".

Den fulde trackliste, som dog ikke stammer fra pladeselskabet, men den japanske distributør, er som følger:

 1. "Heroes" (David Bowie)
 2. "Street Spirit" (Radiohead)
 3. "The Book of Love" (Magnetic Fields)
 4. "Flume" (Bon Iver)
 5. "My Body Is a Cage" (Arcade Fire)
 6. "Listening Wind" (Talking Heads)
 7. "I Think It"s Going to Rain Today" (Randy Newman)
 8. "Après Moi" (Regina Spektor eller Eartha Kitt)
 9. "Waterloo Sunset" (The Kinks)
 10. "The Boy In The Bubble" (Paul Simon)
 11. "The Power of the Heart" (Lou Reed)
 12. "Philadelphia" (Neil Young)
 13. "Mirrorball" (Elbow)

Peter Gabriel blev først kendt som sanger i Genesis, som han var med til at stifte i 1967, og fra og med 1975 som solist med en lang række album og flere soundtracks. Gabriel har desuden grundlagt det verdensmusikorienterede pladeselskab Real World, verdensmusikfestivalen WOMAD og har været særdeles aktiv i velgørenhedsarbejde. Hans seneste album er "Big Blue Ball" fra 2008, et album, der dog består af optagelser tilbage fra 90'erne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA