x

Goldfrapp klar med nyt udspil

Goldfrapp klar med nyt udspil

Der er kommet titel og udgivelsesdato på et nyt udspil fra Goldfrapp, som ellers har haft en temmelig overtegnet kalender på det seneste, da de for nyligt har færdiggjort soundtracket til filmen "Nowhere Boy" om den unge John Lennon, der havde premiere sidst i oktober. Nu har de annonceret, at de udsender et nyt album med titlen "Head First" i marts 2010. Det er Alison Goldfrapp og Will Gregory selv, der har stået for både materiale og produktion, og den første single, "Rocket", som ellers først kommer i starten af marts, er allerede blevet gennemlyttet og anmeldt trin for trin af Popjustice.com:

"Så hvad lyder det som? På samme måde som "Ooh La La" [single fra albummet "Supernature", 2005, red.] var en glam-sang, men alligevel bare var en Goldfrapp-sang, så er "Rocket" en Italo-agtig disko-sang, og er faktisk ikke rigtigt en Italo-agtig disco-sang, men faktisk bare en Goldfrapp-sang, men helt sikkert en sang, der lyder som Van Halen vs. Laura Branigan."

Hvis det lyder lidt forvirrende, så lad os opsummere, at Goldfrapps nye single skulle være disko-agtig. Det seneste udspil fra duoen, "Seventh Tree" fra 2008, var noget mere stille, end hvad man ellers havde hørt fra dem, men det kunne tyde på, at de er vendt tilbage til tidligere tiders mere dansegulvsvenlige toner. "Seventh Tree" fik tre stjerner af GAFFAs anmelder, Thomas Borre, som beskrev pladen på følgende måde:

"De lavmælte små psykedeliske, og indimellem svulstige, ballade-agtige sange ligger nemlig langt fra den dansegulvseffektive disko-, glam- og synthpop-fusion, som duoen med stor succes dyrkede på blandt andet 'Black Cherry'. Førstesinglen på det aktuelle album hedder 'A&E' og lyder – ligesom flere af langspillerens øvrige sange – som en parring mellem håndværkssolid sangskrivning og Cocteau Twins' magiske og sfæriske lydbilledæstetik."

"Head First" er bekræftet til at udkomme mandag den 22. marts 2010 i Europa, og den første single herfra skulle være at høre fra mandag den 8. marts. På Goldfrapps officielle hjemmeside loves der også, at albummet følges op med en turné efter udgivelsen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA