x

Talib Kweli vender tilbage

Talib Kweli vender tilbage

Den længeventede og varslede opfølger til albummet "Eardrum" fra 2007 skulle nu snart være på plads i pladebutikker verden over, og den første single herfra, "Back Again" er allerede frigivet til download. I kølvandet på udgivelsen af den nye plade, der kommer under titlen "Revolutions Per Minute", tager den legendariske rapper med de intelligente, politisk ladede rim på en turné, der også vil omfatte en enkelt optræden i Danmark.

Det er kun et halvt års tid siden, han sidst optrådte herhjemme, omend det ikke var en helt traditionel koncert, publikum her var vidne til. Kweli besøgte Voxhall i Århus, men her var han tilsyneladende mere et indslag end et hovednavn, da "koncerten" primært var et dj-sæt, hvor han indimellem supplerede med en sang. GAFFAs anmelder Anders Hjortskov gav således kun tre stjerner i denne omgang, og skrev blandt andet følgende:

"Talib Kweli insisterede på at holde tirsdagsfest i Århus og kunne sagtens fortrylle med sine enkelte vers fra scenekanten. Manden fik også skabt en breakercirkel blandt publikum, der velvilligt dansede på VoxHalls klisterede gulv. Men også dette tog alt for lang tid og medvirkede til, at luften hurtigt gik af ballonen. Folk begyndte at forsvinde fra VoxHall, før stjernen var gået fra scenen, og Talib Kwelis lydsystem syntes ikke at kunne holde publikums koncentration i de to timer."

Denne gang skulle man dog være nogenlunde sikker på at få en rigtig koncert ud af det, når Talib Kweli vender tilbage, bevæbnet med spritnyt materiale og de gamle, sikre hits fra bagkataloget. Vil man have en lille forsmag på, hvad der kan ventes af nyt, er det bare at smutte forbi Kwelis MySpace-side, hvor "Back Again" kan streames.

Koncerten finder sted i Pumpehuset, København, fredag den 12. februar 2010 klokken 21.00. Billetter kan findes nu via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA