x

Thom Yorke gatecrasher klimatopmøde

Thom Yorke gatecrasher klimatopmøde

At Thom Yorke er en miljøforkæmper, er en kendt sag, og det markerede han endnu en gang, da han i går 17. december fik fingrene i et pressekort, og troppede op i Bella Center i København, hvor klimatopmødet er i fuld sving. Ifølge Yorke selv er han i København som en del af pressen, om end det er lidt uklart, hvilket medie han repræsenterer.

Yorke gav en god portion interviews til forskellige medier, og gav udtryk for bekymring omkring de fremskridt, eller mangel på samme, man kan forvente at få ud af topmødet. Især var han forarget over, at ngo'erne (Non-Governmental Organization, red.) er blevet smidt ud. Han udtalte:

"En af de ting, jeg synes er virkelig afskyelige er, at ngo'erne er blevet smidt ud. [...] Det er dem, der har holdt debatten kørende i årevis".

Yorke langede også ud efter medierne generelt, og den dækning, de har præsteret i forbindelse med klimatopmødet. Han mente, at der var alt for meget dækning af de såkaldte "benægtere af en klima-krise", altså de, som mener, at der ikke kan gøres fra eller til, med hensyn til global opvarmning, og at den overhovedet skulle repræsentere et problem. I et interview med det britiske net-program The Stupid Show udtalte han for eksempel om den britiske tv-kanal BBC:

"Ignorer BBC, de er en gruppe fucking aber, der smider benægterne op på vægtskålen (i debatten, red.)"

Han opfordrer både politikere og verdens befolkning at se lyst på topmødet, da han ikke mener, at der vil komme et godt resultat ud af forhandlingerne, hvis ingen tror på, at der kan gøres noget. Forhandlingerne til klimatopmødet slutter officielt i aften, og så må vi jo håbe, at de følger Yorkes opfordring om en positiv indstilling.

Se interviewet med Thom Yorke på The Stupid Show her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA