x

Musikere støtter op om Haiti [Opdateret]

Musikere støtter op om Haiti [Opdateret]

Der frygtes at være titusindvis af døde, og endnu flere sårede som følge af jordskælvet på Haiti tirsdag den 12. januar, og det har fået mange musikere, både herhjemme og i udlandet, til at appelere til deres fans. I dansk regi er det TV2 og Unicef, der primært står for indsamlingen, og mange danske navne har valgt at hjælpe til, eksempelvis ved at auktionere koncerter, memorobilia og andet godt via Lauritz.com. Det er blandt andre Tina Dickow, Rasmus Nøhr og Burhan G, der har sat henholdsvis koncertbilletter, en akustisk koncert og nogle sneakers til salg, og hele beløbet går ubeskåret til formålet. Alle auktioner til fordel for Haiti kan ses på Lauritz.com.

I udlandet har Wyclef Jean (billedet), der selv kommer fra Haiti, via sin Twitter-side opfordret fans til at donere penge via en fond han har oprettet, og på 24 timer var der samlet over en million dollars til formålet, gennem denne fond alene. Også Arcade Fires Win Butler og Regine Chassagne (hvis familie emigrerede fra Haiti, før hun blev født) opfordrer til donationer, rettet til non-profit organisationen Partners In Health. De skriver på bandets officielle hjemmeside:

"Venner, Haiti har brug for jeres hjælp i hendes mørkeste time. Vi har lige talt i telefon med vores venner i Partners In Health. Det meste af hospitalernes infrastruktur i Port-au-Prince [Haitis hovedstad, red.] er gået ned. Eftersom Partners In Healths klinikker ligger i de omgivende områder, og ikke er blevet beskadigede, mobiliserer de i øjeblikket deres ressourcer til hovedstaden, og opretter felthospitaler for at behandle de sårede på stedet. [...] Så hvis man gerne vil hjælpe, foreslår vi, at du sender penge til Partners In Health. Vi beder jer om at være generøse, eftersom tiden er dyrebar."

Andre kunstnere der taler til fordel for Haiti er Coldplays Chris Martin, Blink-182, Ladyhawke, og Glastonbury Festivals arrangør Emily Eavis.

[Update] Carpark North og Nephew har nu doneret instrumenter til auktionen, og Danmarks Smukkeste Festival har doneret en luksus-bustur for ti til årets festival til en værdi af omkring 60.000 kroner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA